Foto: PR

Tien jaar second hand winkel OPNIEUW

Diepenheim - Tien jaar geleden, op 11 april 2011, begon Alda Assink met haar second hand winkel OPNIEUW in Diepenheim. Drie jaar geleden verhuisde de winkel van het kleine Plumershuuske naar het grotere pand aan de hoek Langestraat/Kortestraat in Delden. Hier werd ook vinyl en second hand design aan het assortiment toegevoegd en wijzigde de naam in OPNIEUW Vintage, Vinyl & Design.

In de afgelopen 10 jaar werd er, naast de activiteiten in de winkel, ook twee keer per jaar een modeshow georganiseerd. Gewoon op straat, op de catwalk klanten uit de winkel, en iedereen was welkom.

In 2016 was er een nieuw initiatief om samen met Ina Oonk en andere second hand winkels uit de regio twee keer per jaar een Heerlijcke Vintage te organiseren. Er deden al snel 15 winkels aan mee en ook dat groeide uit tot een dermate groot succes waar zoveel enthousiaste (veelal dames) op af kwamen dat er moest worden uitgeweken naar een grotere ruimte in de Performance Factory in Enschede. Ook kwam er in Corona tijd een Heerlijcke Vintage route door het oosten van Nederland. Het is de bedoeling om tijdens de eerstvolgende Twentse Brocante een Vintage Straatje in Delden te organiseren en een Heerlijcke Vintage vanaf eind 2021 ook in de Achterhoek op touw te zetten.

Vanwege corona is de winkel nog steeds op afspraak te bezoeken. Weet dat u welkom bent aan de Kortestraat 2a in Delden om onder het genot van een kopje koffie, op het gemak heerlijk te snuffelen in het bijzondere assortiment, want dat is onverminderd groot. Kleding koop je, vintage scoor je!

De feestelijkheden rondom het 10 jarig bestaan worden op een later tijdstip gevierd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden