<p>Weekprogramma Stichting BedtimeStories</p>

Weekprogramma Stichting BedtimeStories

(Foto: Stichting BedtimeStories)

Ook tijdens corona #samenzijnmeteenverhaal

Tijdens corona is het nóg belangrijker aandacht voor elkaar te hebben. Op locatie is dat tegenwoordig helaas niet altijd mogelijk. Daarom start Stichting BedtimeStories met #samenzijnmeteenverhaal. Vijf voorleesacteurs, Katarina Justic, Erika Ermens, Willem Schouten, Leon de Waal en Jonathan de Waal, nemen via een gratis livestream jong én oud in ziekenhuizen en verzorgingscentra mee in de wondere wereld van literatuur en muziek. Iedereen kan de livestream bekijken via www.bedtimestories.nl.

De acteurs van BedtimeStories lezen normaal gesproken voor aan patiënten, kinderen én volwassenen, in ziekenhuizen, ontmoetingscentra en verpleeghuizen. Nu is dat helaas niet altijd mogelijk vanwege de coronamaatregelen. Dat houdt BedtimeStories niet tegen: vanaf 31 maart biedt ze online livestreams aan. Op deze manier zorgt ze voor verbinding tussen de patiënten en acteurs, haalt ze herinneringen op én deelt de liefde voor literatuur. De vijf voorleesacteurs presenteren een toegankelijk en gevarieerd programma. 

Voorlezen op verzoek

De kijker kan tijdens en na de livestream een verzoek indienen om een dierbaar gedicht te laten voorlezen voor een volgende sessie. Door de liefde voor de literatuur te delen en gesprekken mogelijk te maken, zorgt BedtimeStories ervoor dat ze een gevoel van samenzijn creëren. 

Reizen naar een andere wereld

Actrice Katarina Justic is één van de voorleesacteurs die zich de komende tijd inzet voor #samenzijnmeteenverhaal. “Door het voorlezen kan ik de kinderen meenemen naar een andere wereld. En ik mag met ze meereizen, zo fijn is dat”, vertelt Katarina. Op vrijdagavonden leest zij kinderen verhalen voor het slapengaan.

Programma 

Maandag 10:30 uur - Verhalen en liedjes voor volwassen door Erika Ermens

Dinsdag: 16:00 uur - Verhalen en liedjes voor volwassenen door Willem Schouten

Woensdag 10:30 uur - Verhalen en liedjes voor volwassen door Willem Schouten

Donderdag 10:30 uur - Verhalen voor volwassenen door Leon de Waal

Vrijdag 18:30 uur - Verhalen voor het slapengaan voor kinderen (tot 9 jaar) door Katarina Justic

Zaterdag 10:30 uur - Verhalen voor kinderen (vanaf 10 jaar) door Leon de Waal en Jonathan de Waal

Over BedtimeStories

Stichting BedtimeStories verzorgt literaire activiteiten voor kwetsbare mensen in de samenleving, zowel aan kinderen, volwassenen en ouderen. De acteurs treden op voor patiënten in ziekenhuizen, zorgcentra en ouderen in ontmoetingscentra. De literatuur is toegankelijk en geschikt voor iedere cultuur en achtergrond. Het werk van de stichting BedtimeStories wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van fondsen, bedrijven, particulieren en zorglocaties.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden