<p>Hengelo presents ADF Samski, Billy the Kit, Brent en Jelmex op livestream.</p>

Hengelo presents ADF Samski, Billy the Kit, Brent en Jelmex op livestream.

(Foto: PR)

Hengelo presents ADF Samski, Billy the Kit, Brent en Jelmex

Hengelo - Corona zet het leven van ons allen op de kop. Ook het leven van de jongeren is even ‘on hold’ gezet. Vanzelfsprekende onderdelen zoals naar school gaan, het zien en spreken van vrienden en het sporten gaan niet door. Vanuit deze groep komen zorgelijke berichten binnen waarbij eenzaamheid overheerst. De gemeente Hengelo organiseert daarom in samenwerking met Metropool en Jelmex een livestream op zaterdag 13 maart, met een mix van jong hiphop talent en EDM (dance).

Zaterdag 13 maart is het zover. Van 20.30 tot 22.30 uur worden Hengelose woonkamers gevuld met de hits van dit moment. Verschillende artiesten gaan ervoor zorgen dat jongeren vanuit hun eigen huis een leuke avond kunnen beleven, ook al is het anders dan anders. Met deze livestream hopen we jongeren toch op te kunnen beuren in deze lastige tijd.

Jeugd wethouder Claudio Bruggink is blij met deze livestream. ‘Voor de jongeren is het een lastige tijd. Dat zie ik ook aan mijn eigen tienerdochters. Met deze livestream hopen we toch een leuke avond te kunnen bieden aan de jeugd. Door de avondklok en omdat de horeca dicht is, wordt het steeds lastiger om ontspanning te vinden. Deze maatregelen zijn nodig om het coronavirus onder controle te krijgen, maar betekenen ook écht wat voor jonge mensen. Super dat het gelukt is om deze livestream aan te bieden, met artiesten die bekend zijn onder jongeren. Hopelijk geeft dit een oppepper die erg nodig is onder de jeugd.’

Samenwerking

De livestream wordt aangeboden vanuit de gemeente Hengelo en is tot stand gekomen in samenwerking met Metropool en Jelmex. Metropool organiseert al een jaar lang, wekelijks livestreams vanuit MetroTV en hebben een groot artiesten netwerk. Jelmer Boensma (13), beter bekend als Jelmex (DJ), snapt als geen ander hoe het voor de jongeren is. ‘Het is een lastige tijd. Zo zie ik mijn vrienden heel weinig. Normaal zou je leuke dingen met elkaar doen, maar dat zit er nu niet in. Ik heb al meerdere livestreams georganiseerd en daar haal ik veel plezier uit, maar ook de kijkers vinden het heel leuk. Ik heb daarom ook super veel zin in de livestream van 13 maart. Dit wordt een hele vette avond met hele toffe artiesten.’

Bekijken

De gratis livestream duurt van 20.30 tot 22.30 uur en is te bekijken op www.hengelo.nl/livestream. Ook voor meer informatie over de artiesten verwijzen we naar deze website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding