Cyberweek Twente - veilig online

We zijn steeds meer actief op internet. Dit biedt kansen, maar helaas zijn er ook mensen die er misbruik van willen maken. Criminaliteit via het internet neemt sterk toe, en internetcriminelen worden steeds slimmer. Ook in Twente. Iedereen kan slachtoffer worden. Het wordt steeds lastiger om in één oogopslag te herkennen als internetcriminelen jouw persoonlijke- of bedrijfsgegevens willen misbruiken of geld afhandig willen maken.

Het Platform IVZ organiseert van 8 tot 12 maart de Cyberweek Twente. Tijdens deze weekvragen we in Twente extra aandacht voor de online veiligheid van inwoners en ondernemers. Zo wordt er via de sociale mediakanalen van de Twentse gemeenten, Veiligheidsregio en politieaandacht besteed aan verschillende thema’s zoals phishing mail, vriend-in-nood-fraude, tweestapsverificatie en wat je moet doen als je toch slachtoffer wordt. Inwoners die alvast aan de slag willen met hun online veiligheid kunnen terecht op veiliginternetten.nl. De verschillende basisteams van de politie vragen lokaal aandacht voor het thema door het houden van vragenuurtjes, een cybergame op middelbare scholen en sociale mediaberichten.

Groeiend probleem

Doret Tigchelaar, burgemeester gemeente Wierden en tevens portefeuillehouder Cybercrime in Twente: ‘Net als in de rest van Nederland krijgen ook inwoners van de Twentse gemeenten steeds meer te maken met cybercriminaliteit. Het is daarom belangrijk jezelf online zo goed als mogelijk te beschermen. 100% veiligheid bestaat niet, maar het goede nieuws is dat je zelf veel kunt doen om de kans dat jij slachtoffer wordt te verkleinen.’

Ondernemers

Ook voor ondernemers is cyberveiligheid en belangrijk en actueel thema. In deze cyberweekvragen we aandacht voor de basisscan cyberweerbaarheid, een tool waarmee ondernemers zichtkrijgen op de risico’s die ze lopen en de acties die ze kunnen ondernemen. In het kader van de Cyberweek Twente organiseren het Cybercrimeteam Politie Oost-Nederland en het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland op donderdag 11 maart van 19.00 tot 20.00 uur een webinar over Cybercrime voor ondernemers. Ondernemers kunnen zich aanmelden door een e-mail testuren naar platformivz@vrtwente.nl onder vermelding van naam en bedrijfsnaam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding