Nieuw boek van Antoon Engelbertink verschenen

Op vrijdag 26 februari is het nieuwe boek ‘Het eerste sprookjesboek van prinses Fenne - Over verliefd worden, reuzenkrokodillen, haaien en boze heksen’ van Antoon Engelbertink verschenen. Dit kinderboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Het is heel lang geleden dat koning Filip en koningin Isabel hun derde kindje kregen. Ze noemden haar: prinses Fenne. Echt een lief kindje. Ze heeft twee stoere broertjes. Koning Filip is jarig maar weet nog niet welk cadeau hij graag wil hebben. Hij kiest voor een lange baard maar toevallig woont daar een kriebelende dwerg in. Voor het eerst wordt een babyslaapkamer voor Fenne uitgevonden. In het koninkrijk Weltevreden wordt een prinsje geboren. Maar er is nog een ander kasteel met mensenetende haaien in de gracht. Daar wonen de twee lelijke heksen Sabaka en Sabaku, die de kinderen uit verveling gaan pesten. Ze moeten voor straf op het eiland Supereng wonen. Als ze vissen gaan vangen in de zee gebeurt er iets verschrikkelijks.

Over de auteur

Antoon Engelbertink (Losser, 1944) debuteert in 2009 met een sprookjesboek voor kinderen (zijn kleindochter Elyse Meier van elf jaar is coauteur), gevolgd door twee intens emotionele gedichtenbundels. In 2010 verschijnt zijn onthutsende semi-autobiografische roman Het geniepige vergif. Antoon wisselt opnieuw van genre. De eerste misdaadthriller De tweede moord in Baaiduinen verschijnt in 2011 in de nieuwe politieserie “MobieleMisdaadBrigade” (MMB). Er zijn al 19 MMB-thrillers gepubliceerd en dat zegt genoeg.

Engelbertink keert terug op zijn schreden en is begonnen aan een serie sprookjesboeken voor kinderen, waarvan dit heerlijke sprookjesboek het eerste is. Om voor te laten lezen dan wel zelf lezen. Zijn droom is dat in elke schoolbibliotheek zijn sprookjesboeken in de kast(en) staan, zodat er zoveel mogelijk kinderen van kunnen genieten.

Boekgegevens

Titel: Het eerste sprookjesboek van prinses Fenne - Over verliefd worden, reuzenkrokodillen, haaien en boze heksen

Auteur: Antoon Engelbertink

Verschijningsdatum: 26-02-2021

Aantal pagina’s: 80

ISBN: 9789464310856

Geïllustreerd: ja

Verkoopprijs: € 21,99

Uitvoering Hardcover

* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding