<p>Puck en Babs helpen de kinderen om een salto te maken op de airtrack. Het favoriete onderdeel van de jeugd. (Foto: Barbara van der Woning)</p>

Puck en Babs helpen de kinderen om een salto te maken op de airtrack. Het favoriete onderdeel van de jeugd. (Foto: Barbara van der Woning)

Buiten turnen met een grote glimlach

“Leuk, leuk, leuk!” Je hoorde niets anders dan deze reactie van de kinderen op de vraag hoe ze het vonden bij de Openluchtinstuif van TurnCentrum Twente. De turnvereniging organiseert de instuif altijd binnen, maar door corona kon dat niet. Het werd een buitenactiviteit vol gezelligheid bij de eigen Weusthaghal.

door Barbara van der Woning

Hengelo - “We begonnen met de chocoladedans. Het was heel leuk om samen te dansen op de parkeerplaats”, vertelt Jill (8). “Daarna werden we in groepjes verdeeld en gingen we allerlei spelletjes doen. Ik vond het balspel op het gras het leukst.” Zusje Kylie (5) was mee, want ook niet-leden mochten gratis komen. “Ik vond het balgooien en het tennissen het leukst.”

Margot Tilma had die dag ervoor haar kinderen gepolst of ze zin hadden om te gaan sporten. “Ze hoefden er geen seconde over na te denken, ze wilden heel graag. Jill zit bij de selectie dus die heeft nog haar buitentraining, maar voor Kylie is alles weggevallen. Ze waren na afloop heel enthousiast. Het was ook goed georganiseerd. Jonge turnsters waren als begeleiding bij de groepjes en de vaste leiding stond bij de onderdelen van het circuit. Heel overzichtelijk. Het was wel koud, maar daar hadden de kinderen geen last van.”

Ik ga spelletjes doen en de radslag oefenen

Met een grote glimlach kwamen zaterdagochtend bijna honderd kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar bij elkaar. Iedereen was blij na tien weken elkaar en hun gymjuf of -meester weer te zien. Sommige groepjes hadden meegedaan met de buitentraining of de online lessen, maar voor de meesten had het sportieve leven stil gelegen. De airtrack, een lang opblaaskussen, was favoriet. “Je kunt er lekker op springen”, roept Liselot (10). “Ik vond het wel spannend om hier vandaag naar toe te gaan, maar het is heel gezellig. Ik ga de radslag oefenen en ik heb twee nieuwe vriendinnen gemaakt”, straalt Tara (7). “Ik ga heel hard stuiteren,” vult Ella (6) aan.

Anne (7) is net doorgedraaid van de estafette naar het blokje behendigheid. Om het kwartier schuiven ze door. “Het touwtrekken was gaaf. Ik ben samen met mijn vriendin Jasmijn, we doen alles samen”. Fenne (10): “Ik was helemaal blij toen mijn moeder zei dat ik kon sporten. Hinkelpot is grappig om te doen, eigenlijk is alles leuk”. Saar (9) vindt het fijn dat ze weer kan turnen. “Je krijgt het er lekker warm van en de juf van ons groepje is heel lief”.

Voor Chris (9) is het een bijzondere dag. “Ik ben jarig vandaag. Nu heb ik gelijk een leuke ochtend.” Met gezellige muziek op de achtergrond gooit hij de bal over het touw naar zijn vriendje. Vier keer, daarna vier keer met een stuit.

Geslaagde actie

De organisatie van TCT is dik tevreden: “Een hele parkeerplaats vol met kinderen lekker in de buitenlucht aan het bewegen. Ook veel niet-leden.” Na twee uur springen, spelen en rennen wordt er samen gezongen voor Chris. Zijn verjaardag is goed begonnen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden