<p>Susanne met de vier jonge galgo&#39;s (een was een beetje cameraschuw), net gered uit Spanje. &quot;Wie wil ons adopteren?&quot;</p>

Susanne met de vier jonge galgo's (een was een beetje cameraschuw), net gered uit Spanje. "Wie wil ons adopteren?"

Huis voor dieren met een ‘rugzakje’

Hengelo - Iedereen heeft behoefte aan een aai, een knuffel en een beetje liefde. Dit is bij dieren niet anders. Huis voor dieren is geen gewoon pension/asiel, maar een veilige haven voor dieren met een ‘rugzakje’, die juist wat extra aandacht nodig hebben.

door Linda Meijer

Stichting ‘Huis voor Dieren’ (HvD) is vier jaar geleden opgericht door Susanne (Suus) Kellerhuis, al negen jaar eigenaar van dierencrematorium XuuX. “Ik kreeg een paar jaar geleden een vierjarige Jack Russel binnen bij Xuux, die ze hadden moeten laten inslapen”, vertelt Susanne. “Gedragsproblemen, meerdere malen herplaatst en een bijtincident. Ik zag het kleine hondje daar liggen en vroeg me oprecht af of dit nu echt de enige mogelijkheid was voor dit hondje. Zodoende ben ik deze stichting begonnen, omdat ik voor zulke dieren iets wilde doen. Dieren hunkeren allemaal naar liefde en aandacht, maar je moet de dierentaal wel spreken en zo’n hond kunnen begrijpen. Soms lukt adoptie of herplaatsing echter niet, door ouderdom, een aandoening of handicap. Wij willen ons inzetten voor deze dieren en hun een fijne (laatste) fase van hun leven gunnen. Ze mogen bij ons blijven en worden niet herplaatst. Het worden echt onze huisgenootjes en we zullen er alles aan doen om hun leven zo comfortabel mogelijk te maken.”

Het is niet eenvoudig om bij HvD te mogen wonen , maar niet onmogelijk. “De dieren moeten niet makkelijk plaatsbaar zijn bij een regulier pension/asiel en moeten met soortgenoten kunnen omgaan. Er is helaas niet voor iedereen een plekje, maar voor de honden of katten die echt dringend hulp nodig hebben, zoeken we altijd een oplossing. Voor stoere zelfverzekerde herders en staffords zijn wij dus niet bedoeld.”

Iedereen heeft behoefte aan een aai of een knuffel

Financieel is deze stichting volledig afhankelijk van donaties en de tomeloze inzet van een superteam van vrijwilligers, stagiaires en vaste gastgezinnen. “Ook proberen we wat inkomen te generen via dag- of vakantieopvang, of af en toe een project om de kosten gedekt te krijgen.” Zo ook bij het ‘galgo-project’, een soort hazewindhond die in Spanje voornamelijk voor de jacht worden gebruikt. Per 1 februari is het jachtseizoen weer voorbij in Spanje en worden deze prachtige honden weer massaal gedumpt. “Omdat ik zelf galgo’s heb gehad en nog een galgo/senora heb, weet ik hoe geweldig dit ras is. Ze zijn zachtaardig, heel teder, prachtig om te zien en echt lieve huishonden. Het leed in Spanje raakt ons zo erg, dat we toch willen proberen om enkele galgo’s via ons een nieuw leven te geven. Afgelopen zaterdag zijn er vier in Hengelo aangekomen. Natuurlijk voelt dit als een druppel op de gloeiende plaat, maar als iedereen zo denkt stopt het leed nooit. Ieder zieltje is er een”, besluit Susanne welgemeend.

In april opent ‘Huis voor Dieren’ een extra onderkomen in Almelo. Bezoek of een rondleiding kan alleen op afspraak. Voor meer info of een donatie:

www.huisvoordieren.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden