Foto: PR

Twentse Ultralichte Vliegclub binnen een half jaar operationeel met eigen vliegtuig

Twente - De Twentse Ultralichte Vliegclub (TULV) is erin geslaagd om binnen een half jaar na haar oprichting operationeel te worden en zelfs al over een vliegtuig te beschikken. Het vliegtuig is een Tecnam P92 Echo Classic van Italiaanse makelij, registratie PH-4K2. De TULV maakt gebruik van het vliegveld Nordhorn/Klausheide (EDWN) waar ze alle benodigde faciliteiten geboden kregen.

Doelstelling van de vereniging is het beoefenen en bevorderen van de Ultralichte vliegsport, met als motto: vliegen is haalbaar en betaalbaar. De TULV verzorgt complete opleidingen in praktijk en theorie tbv het behalen van een RPL (vliegbrevet ultralight). Ter beschikking staande vliegtuigen kunnen ook door gebrevetteerde vliegers gehuurd worden, tegen aantrekkelijke tarieven.

Om eens zelf ervaring op te doen hoef je niet direct lid te worden, maar kun eerst aan een proefles (€ 75) meedoen. Je krijgt daarbij uitleg waarom een vliegtuig vliegt waarna je zelf plaatsneemt in de pilot’s seat en onder begeleiding van een ervaren instructeur zelf het toestel bestuurt.

Om het vliegen betaalbaar te houden kent de TULV diverse arrangementen voor leden en jeugdleden bv. Een opleidingsarrangement en een jeugdabonnement (ca. € 150/maand)

Voor meer informatie: info@tulv.nl 

www.tulv.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden