Hackathon ‘Samen Alleen’ voor jongeren


<p>Ellen Temmink, voorzitter van de leerkring &#39;Eenzaamheid onder jongeren&#39;, roept iedereen op om mee te doen aan de hackathon. (Foto: PR)</p>

Ellen Temmink, voorzitter van de leerkring 'Eenzaamheid onder jongeren', roept iedereen op om mee te doen aan de hackathon. (Foto: PR)

Hackathon ‘Samen Alleen’ voor jongeren

Hengelo - De leerkring ‘Eenzaamheid onder Jongeren’ houdt op 23 tot en met 25 maart een online hackathon, om eenzaamheid onder jongeren in Hengelo structureel aan te pakken. ‘Eenzaamheid hoort bij het leven, maar dag in dag uit te maken krijgen met het gevoel, dat hoort niet.’

(door Linda Meijer)

De leerkring ‘Eenzaamheid onder Jongeren’ is een lerende community, waar allerlei organisaties en individuen eens in de zes weken samenkomen om van elkaar te leren. “Denk hierbij aan ROC, Saxion, Humanitas, Wijkcoaches, Wijkracht, gemeente Hengelo, et cetera”, legt nieuwe voorzitter Ellen Temmink (29) uit. “Een paar jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met design sprints; hackathons (creatieve oplossingsgerichte events – red.) als middel om (sociaal) te innoveren. Dit was zo gaaf! Sindsdien heb ik aan een aantal van dit soort evenementen meegedaan. Toen de afgelopen zomer de gemeente Hengelo op zoek was naar een vernieuwende en creatieve manier om wat te doen voor jongeren die last hebben van eenzaamheid, heb ik met mijn idee bij hen aangeklopt.”

Tom Morssink (39), initiatiefnemer van de leerkring, onderschrijft het belang van deze hackathon: “Onze leerkring bestaat al vanaf april 2018 en de deelnemers variëren van zorgmedewerkers en ervaringsdeskundigen tot kunstenaars en studenten. De eenzaamheid bij deze groep was er altijd al, maar corona heeft het wel ineens heel erg op de kaart gezet”, aldus deze docent/HR-manager. “Er zijn genoeg instanties en de samenwerking was best redelijk, maar het schort met name in de uitvoering. Je moet het toeval managen; mensen tot elkaar brengen, daar gaat het om!”

Het beloven drie leuke en interessante dagen te worden. “Robin Temmink en Christi Knoef leiden de masterclasses. Ik ben ook op de achtergrond betrokken om alles in goede banen te leiden. We zoeken nog iemand die de ICT-vragen van de deelnemers kan beantwoorden, die drie dagen. Verder hebben we ook een jury die uiteindelijk de concepten gaat beoordelen. De jury bestaat uit wethouder Bas van Wakeren, burgemeester Sander Schelberg en beleidsmedewerker Fayda Hussein van de Europese Commissie. De juryvoorzitter is een eenzame jongere. Dit is waar het voor mij om gaat. De doelgroep eerst, dáár maken we beleid voor”, vertelt Ellen gepassioneerd. Het evenement is niet alleen voor ervaringsdeskundigen, maar ook voor de jongeren zelf. “Het is een supergaaf evenement om aan mee te doen (al zeg ik het zelf) en het is het startpunt om wat neer te zetten voor de langere termijn”, besluit Ellen.

De hackathon ‘Samen Alleen’ is van 23 tot 25 maart (10:00 tot 17:00 uur). Er worden genoeg pauzes ingelast in combinatie met spellen en energizers, om de deelnemers creatief te houden. Deelname aan het evenement is gratis. Meer informatie? hackathonsamenalleen@gmail.com. Opgeven kan via de onderstaande link:

www.instagram.com/hackathonsamenalleen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding