Korenfestival Amusing Hengelo jaar uitgesteld


<p>Een foto van het Korenfestival Amusing Hengelo tijdens de editie van 2018.</p>

Een foto van het Korenfestival Amusing Hengelo tijdens de editie van 2018.

(Archieffoto)

Korenfestival Amusing Hengelo jaar uitgesteld

Hengelo - Voor de tweede keer moet de Stichting Vocale Promotie Hengelo concluderen dat het, in verband met coronamaatregelen niet mogelijk is op zaterdag 5 juni de 15e editie van Korenfestival Amusing Hengelo door te laten gaan. Daarom heeft de organisatie, besloten het festival in 2021 te annuleren. “We vinden het heel erg jammer, hadden zo graag weer een gezellig festivalgeorganiseerd, maar de gezondheid van alle deelnemers en bezoekers vinden wij belangrijker”, aldus de organisatie.

De ontwikkelingen van de pandemie, het nog steeds geldende verbod op evenementen, de nog niet bekende resultaten van de onderzoeken bij evenementen in stadions, theater en in de Ziggo Dome, de vaccinatiestrategie; het zijn allemaal onderwerpen waar rekening mee gehouden moet worden én ze geven nog heel veel onzekerheid. Wat mag er op 5 juni 2021 wel en wat mag er niet? Kun je dan het korenfestival houden?

Bovendien kunnen onze beoogde deelnemers, de koren, nog steeds niet als koor gezamenlijk repeteren. Door nu te annuleren, ondanks dat nog niet duidelijk is of en hoe de maatregelen worden versoepeld en hopelijk niet worden versterkt, zien we wel in dat een evenement met gemiddeld meer dan 10.000 deelnemers/bezoekers in juni 2021 nog niet mogelijk zal zijn. Nu afgelasten geeft duidelijkheid. Duidelijk is wel dat de volgende editie gepland staat op zaterdag 11 juni 2022.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding