Hackathon om jongeren te helpen


<p>Ellen Temmink</p>

Ellen Temmink

(Foto: PR)

Hackathon om jongeren te helpen

Hengelo - De leerkring Eenzaamheid onder jongeren organiseert een online hackathon om eenzaamheid onder jongeren in Hengelo structureel aan te pakken. Het evenement vindt plaats van 23 tot en met 25 maart.

Voorzitter van de leerkring Ellen Temmink aan het woord: ‘Eenzaamheid hoort bij het leven, maar dag in dag uit te maken krijgen met het gevoel, dat hoort niet. Als mens wil je verbinding met een ander, maar al helemaal vanwege corona is dat vaak een uitdaging... Vaak gaat eenzaamheid over ouderen, maar wij willen aandacht voor eenzaamheid onder jongeren. We organiseren in Hengelo een hackathon om de jongeren te helpen!”

Een hackathon is een creatief evenement waarin teams van deelnemers bezig gaan om binnen een korte tijd oplossingen voor aangereikte casussen te bedenken. In dit geval gaat het om twee casussen rondom eenzaamheid onder jongeren. Een aantal deelnemers van de leerkring: Wijkracht, Humanitas en het ROC van Twente brengen de vraagstukken in.

Het online evenement duurt drie dagen van 10:00 tot 17:00 uur. Omdat het online is, worden er veel pauzes ingelast in combinatie met spellen en energizers, om de deelnemers creatief te houden.

Deelname aan het evenement is gratis. Opgeven kan via link op de Instagrampagina www.instagram.com/hackathonsamenalleen. Wil je meer informatie? Dat kun je opvragen bij Ellen Temmink via hackathonsamenalleen@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding