Joris Lentfert ook in 2021 op BMW van start in IDC Dutch Superbike klasse


<p>Joris Lentfert</p>

Joris Lentfert

(Foto: PR)

Joris Lentfert ook in 2021 op BMW van start in IDC Dutch Superbike klasse

Borne - Ook dit jaar gaat Joris weer van start in de snelste wegrace klasse van Nederland. Binnen het IDC (International Dutch Championship) komt hij uit in de Dutch Superbike klasse. Dit is de nieuwe naam van het kampioenschap. Vorig jaar nog bekend als: OW Cup - ONK SuperCup 1000.

Het vertrouwde eigen team blijft intact en Joris zal met ondersteuning van RR Motorsports weer aan de start verschijnen met de BMW S1000RR, voorzien van Bridgestone banden en YSS/SO Products vering. Met de olieproducten van het Japanse Nutec, wordt de motor perfect verzorgd. De voorbereidingen lopen voorspoedig en stap voor stap maakt het team zich klaar voor een nieuw seizoen in de Dutch Superbike klasse van het IDC.

Wat goed is moet je niet veranderen en daarom gaan we door in dezelfde setting als in 2020.

Joris: “Wat goed is moet je niet veranderen en daarom gaan we door in dezelfde setting als in 2020. Hetzelfde team en een nagenoeg onveranderde BMW S1000RR. De samenwerking met RR Motorsports is erg goed bevallen en er staat een motor die voor mij goed aanvoelt. We hebben afgelopen seizoen elke race progressie geboekt en samen veel geleerd, we zijn er klaar voor om dit in 2021 samen te brengen tot mooie resultaten. Het budget is nog niet volledig rond in deze lastige tijd, maar het is geweldig dat veel van mijn sponsoren toch de steun weer hebben toegezegd. Iedereen die mij op welke manier dan ook steunt: hartstikke bedankt! Hopelijk zie ik jullie dit jaar op het circuit.”

De eerste wedstrijd wordt verreden op zaterdag 10 april op het TT Circuit van Assen. De volledige IDC kalender voor 2021 is te zien via deze link: jorislentfert.nl/kalender. Gezien de huidige omstandigheden zijn alle races onder voorbehoud en ook de exacte trainingen zijn nog niet bekend. Joris hoopt desondanks zo goed mogelijk voorbereid aan de start te verschijnen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding