Uit de sleur met Twickel Studio


Tess, Milan, Fenna en Mijntje in de uitzending
Tess, Milan, Fenna en Mijntje in de uitzending (Foto: Tim van Galen)

Uit de sleur met Twickel Studio

Hengelo - Hoe houd je als school leerlingen in een lockdown betrokken en gemotiveerd? Het antwoord is simpel. Leerlingen van het Twickel College in Hengelo maken elke dag tussen de middag een uur lang een live tv-programma voor leerlingen en personeel van hun school.

Een uur lang entertainment op hoog niveau. Hoe zag de uitzending er van vandaag uit?

Een optreden van de band Treadle (band van eigen leerlingen), een interview met Meester Gijs (docent Engels), een zingende presentatrice, het vaste item Bellen met Ellen en de spreuk van de dag, een pony shot (beelden van de grazende pony’s achter de school en natuurlijk de lockdown kippen. Dit allemaal afgewisseld met het draaien van verzoeknummers, filmpjes van de razende reporter en natuurlijk de prijsvraag: stuur in een filmpje in van 10 seconden over hoe gek je wordt van de lockdown en win een Toblerone van 4,5 kilo!

Eigen studio

In de eigen knusse studio compleet met zelfgebouwde caravan, grasmat en minipodium maken leerlingen voor een examenopdracht van CKV (Culturele kunstzinnige vorming) om de beurt een uitzending. Er wordt zoveel mogelijk eigen talent van de school gescout, maar ook komen artiesten van buiten, bijvoorbeeld oud-leerlingen, voor een interview of optreden in de uitzending. Op deze manier krijgen alle leerlingen kansen om te laten zien waar ze goed in zijn of waar ze zich verder in willen ontwikkelen. Tegelijkertijd biedt de uitzending de leerlingen die vanwege de lockdown thuis zitten dagelijks een escape uit de sleur en blijven ze zich verbonden voelen met hun school.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding