Jasper Stoop, Lineke Rijxman en Vincent van der Valk geven een inkijkje in het leven van filantroop George Soros. Foto: Nichon Glerum
Jasper Stoop, Lineke Rijxman en Vincent van der Valk geven een inkijkje in het leven van filantroop George Soros. Foto: Nichon Glerum Foto: Schouwburg Hengelo - mugmetdegoudentand

mugmetdegoudentand speelt The Making of Soros the Musical

Algemeen

Op donderdag 30 maart speelt in Schouwburg Hengelo de nieuwe, en tevens laatste, theaterproductie van mugmetdegoudentand. In The Making of Soros the Musical geven Lineke Rijxman, Jasper Stoop en Vincent van der Valk een inkijkje in het leven van de speculant, miljardair en filantroop George Soros en zijn ze genoodzaakt om ook naar zichzelf te kijken. 

Hengelo - George Soros is een mysterieus en omstreden personage; self made man, speculant en filantroop. Maar ook een van de meest gehate en bedreigde mensen ter wereld, iemand die een wereld aan wantrouwen oproept. In de voorstelling The Making of Soros the Musical wordt de vraag gesteld: moet George Soros aan het kruis? Of moeten we hem omarmen?

De fascinatie voor George Soros begon bij Lineke Rijxman (regisseur, schrijver en actrice): “Hoe kan het, vraagt Lineke zich af, dat zo iemand zo gehaat wordt? Niet alleen door (extreem) rechts, maar ook door de linkse, progressieve elite. Is het ‘simpel’ antisemitisme?”

In de voorstelling ziet het publiek ‘the making of’ van een musical over George Soros. Jasper Stoop (Mocro Maffia en Lenz) speelt af en toe de rol van Soros in de te maken musical, naast een aantal kleinere rollen. Vincent van der Valk (o.a. Angels in America en Klem) speelt ‘de echte’ Soros en Lineke Rijxman (o.a. Sleepers en Koppensnellers) staat als de regisseur van de musical op de bühne. Er wordt gezongen, er wordt gedanst en er wordt op het scherpst van de snede met elkaar gedebatteerd.
Lineke: “Het wordt geen simpele invulling van wat Soros voor ogen heeft en al evenmin een eenduidige ode aan Soros; de voorstelling gaat niet alleen over hem maar ook over onszelf. Over onze eigen verwarring, over onze twijfels, onze angsten. Gegoten in een vorm die steeds muzikaler, grappiger en chaotischer wordt: het loopt een beetje uit de hand allemaal. Maar we hebben intussen wel veel plezier.”

Kaarten à 18,50 euro zijn te koop via de kassa van Schouwburg Hengelo: 074-2556789 en www.schouwburghengelo.nl.

Schouwburg Hengelo

Theater
Afbeelding
'Goed huis voelt als lekkere warme winterjas' 16 uur geleden
Afbeelding
Cash voor het goede doel in Winkelcentrum Hasselo! 16 uur geleden
Afbeelding
Joshua Brenet is een bijzondere back 6 jun., 13:13
Afbeelding
Buitenspeeldag in Groot Driene 6 jun., 13:12
Afbeelding
Gazon Sproeien? Gamma geeft tips 6 jun., 13:10
Afbeelding
Geniet nu ook bij Huiskes-Kokkeler in Hengelo van de betaalbare aanbiedingen van Oscar Autoverhuur 5 jun., 15:44
Afbeelding
T-shirts: je hebt er nooit genoeg van 3 jun., 11:24
Afbeelding
Samen gitaar spelen bij het kampvuur 1 jun., 12:20