"Zonder de medewerking van het ROC VAN TWENTE zou er geen Slingerbeurs zijn", aldus Lidy Noorman (Foto: Linda Meijer)
"Zonder de medewerking van het ROC VAN TWENTE zou er geen Slingerbeurs zijn", aldus Lidy Noorman (Foto: Linda Meijer) Foto: Linda Meijer

Lidy Noorman na 13 jaar ‘uitgeslingerd’

Algemeen

Aanstaande vrijdag (17 maart) is het weer zover: De Hengelose Slingerbeurs 2023. Echter, met dit jaar een klein rouwrandje, want projectleider en drijvende kracht achter dit concept, Lidy Noorman, neemt na dertien jaar afscheid.

HENGELO - De Slinger Hengelo is een netwerk van bedrijven en hét merk voor maatschappelijke betrokkenheid. De Slinger zorgt voor samenwerking tussen lokale maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Bedrijven laten zien dat zij maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO) en maatschappelijke organisaties laten hun betrokkenheid bij Hengelo zien.

Lidy Noorman (52) is als zzp-er al ruim vijftien jaar actief in het lokale welzijnswerk. “De beste keuze ooit in mijn leven. Het geeft veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ik mag leuke klussen doen. Eén van de allerleukste klussen was De Slinger Hengelo.” Maar na dertien jaar stopt ze als projectleider; vrijdag is haar laatste Slingerbeurs in die rol. “Klopt! Na dertien jaar is de energie wat getemperd. En die energie is wel nodig om vol enthousiasme de verbindingen te blijven leggen. Creatief blijven denken, in de huid kruipen van zowel de maatschappelijke kant als aan de kant van bedrijven is een ‘must’ om die connectie te maken.”

De Slinger is een landelijke dag en bestaat inmiddels zestien jaar. Lidy is lyrisch over dit concept. “In een polariserende samenleving weet De Slinger steeds weer mooie verbindingen te leggen. Die connectie, tussen soms wel heel verschillende werelden is zo belangrijk. Op sommige punten zijn we elkaar een beetje kwijtgeraakt en dat is niet goed. Actief luisteren en aansluiten bij de belevingswereld van die ander is niet altijd even makkelijk. Dat kost tijd, inlevingsvermogen en accepteren dat de ander anders mag zijn. Anders in zijn of haar unieke bestaan. Samen kunnen we zoveel meer, dat laat De Slinger zien.”

Op de vraag wat Lidy hierna gaat doen roept ze meteen: “Wandelen! Al jaren heb ik de wens om het Pieterpad te lopen. In de eerste week van april staat dat in ieder geval al met dikke letters in de agenda. Samen met mijn jongste hond (Lidy heeft maar liefst drie golden retrievers – red.) wil ik die 500 km lopen. Maar er moet natuurlijk ook nog gewerkt worden. Als initiatievencoach van Twente mag ik voor de provincie Overijssel werken. Dat doe ik al wat jaartjes en dat mag ik nog blijven doen.”

Op dit moment is er nog geen opvolger bekend. Het bestuur zal samen met de vrijwilligers de juiste opvolger gaan vinden. “Misschien leest de ‘juiste opvolger’ wel dit artikel en denkt, hey, dat ben ik, dan zou ik vrijdag 17 maart naar De Slingerdag komen. Het feestje van Hengelo, waar het netwerk bij elkaar komt om Hengelo nog mooier te maken”, besluit Lidy enthousiast.

www.deslingerhengelo.nl

Linda Meijer

Bij elkaar komen om Hengelo nog mooier te maken!

Afbeelding
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Wim Maulany geeft weer een tweetal cursussen bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Cursussen Tai Chi Chuan en QI-gong gegeven door Wim Maulany 18 apr, 11:32
Marjon Weerink met het boek Podiumbeest. Eigen foto.
Ook dit jaar een nominatie voor boekenschrijfster Marjon Weerink 18 apr, 11:29
Wilhelmina Bakkenes tijdens de opening van de expositie bij de Möllerwerf (foto: Gertjan Versteeg).
Leven omarmen en met kleur verdergaan 18 apr, 11:28
Kinsaini Ong-A-Fat, ouderling Holy Ghost Revival Chapel Hengelo.
Holy Ghost Revival Chapel Hengelo opent nieuwe kerk 16 apr, 14:13
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 16 apr, 14:11
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 16 apr, 14:09
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 14:07