Plannen gezocht voor voormalige bibliotheek Vondelstraat


<p>Gemeente Hengelo</p>

Gemeente Hengelo

Plannen gezocht voor voormalige bibliotheek Vondelstraat

Nu de gemeente Hengelo de voormalige Stork bibliotheek aan de Vondelstraat niet meer nodig heeft als gemeentelijk archief, gaat het gebouw in de verkoop. Daarbij kunnen belangstellenden een plan indienen voor het gebouw. Uit alle belangstellenden kiest een selectiecommissie de vijf beste plannen. Het plan weegt daarbij zwaarder dan de verkoopprijs. Wethouder Gerard Gerrits: ‘De oude bibliotheek van Stork heeft een speciale betekenis voor Hengelo. Nu we het pand zelf niet meer nodig hebben als gemeente, zoeken we een partij die met hart voor het verleden een toekomst wil geven aan dit bijzondere pand.’

HENGELO - De gemeente Hengelo verkoopt voor de derde keer een pand op deze manier. De eerdere verkopen zijn positief ontvangen. Deze methodiek zorgt ervoor dat marktpartijen met een creatief plan komen die een aanvulling zijn voor Hengelo, waarbij de historische elementen van het object behouden blijven en rekening wordt gehouden met de buurt.

De selectiefase van de verkoop is vandaag gestart. Belangstellenden kunnen zich melden bij Euverman Bedrijfsmakelaars & Vastgoedbeheerders om een bezichtiging te plannen. Vervolgens kunnen ze tussen 25 januari en 26 februari het pand bezichtigen en tot 8 februari vragen stellen aan de makelaar. Op 15 februari publiceert de makelaar alle gestelde vragen en de antwoorden. Belangstellenden die een plan willen indienen, hebben daarvoor tot 8 maart, 12.00 uur de tijd. Contactpersoon bij de makelaar is de heer J. Houwing, te bereiken via info@euverman.eu.

Vervolgplanning

Uit alle inschrijvingen worden door een selectiecommissie de vijf beste plannen gekozen op basis van de selectiecriteria, zoals:

- Het object moet een goede samenhang hebben met de buurt.

- Het plan moet een aanvullende waarde hebben voor Hengelo.

- Verder moet de koper zich aan de voorwaarden houden die gelden voor een gemeentelijk monument.

- Het plan mag een minimale parkeerdruk veroorzaken en het moet qua verkeersbewegingen passen in de buurt.

- Een wens is dat het pand (deels) openbaar toegankelijk blijft.

- Tot slot kijkt de gemeente naar de geboden prijs en referenties van vergelijkbare projecten. Het plan weegt daarbij zwaarder dan de verkoopprijs.

- Op 26 maart maakt de gemeente bekend welke plannen doorgaan naar de gunningsfase.

- De inschrijvers met de beste plannen mogen hun plannen verder uitwerken. Medio 2021 maakt de gemeente het winnende plan bekend.

Vergelijkbare panden

Het verkoopproces is vergelijkbaar met de panden aan de Paul Krugerstraat en de Bataafse Kamp. Bij deze voormalige schoolgebouwen hebben ook meerdere belangstellenden plannen ingediend. In het pand aan de Paul Krugerstraat komt een zorginstelling voor mensen met dementie. In het pand Bataafse Kamp komen woningen en appartementen voor het hogere segment.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden