Virtueel Open Huis Twickel College Delden op 9 februari


Foto: PR

Virtueel Open Huis Twickel College Delden op 9 februari

Ook dit jaar houdt Twickel College Delden haar jaarlijkse Open Huis. Het evenement is vanwege de lockdown verplaatst van 26 januari naar dinsdag 9 februari. Helaas kan de school leerlingen van groep 8 en hun ouders niet fysiek ontvangen in het gebouw aan de Schoppenstede 19 in Delden. Er komt een virtueel alternatief. Houd hiervoor de website van de school in de gaten: www.twickelcollegedelden.nl

DELDEN - Het Twickel College Delden is een brede onderbouwschool van de Scholengroep Carmel Hengelo met alle niveaus van het voortgezet onderwijs. Dat betekent dat in klas 1 en 2 alle niveaus van het vmbo, havo en atheneum worden aangeboden. Leerlingen kunnen vanaf nu in Delden kiezen tussen twee onderwijsvormen: regulier en Route 10-14.

De school biedt ten eerste de bekende, reguliere onderwijsvorm waarbij zij les krijgen in de zogenaamde ‘dakpanklassen’ met twee niveaus, bijvoorbeeld vmbo-tl/havo of havo/vwo. Daarnaast is er met ingang van volgend schooljaar ook Route 10-14, een samenwerking met IKC Magenta, waarbij die niveau-indeling voor klassen wordt losgelaten en leerlingen vanuit een compleet gemengde stamgroep een onderwijsprogramma op maat volgen op hun eigen niveau.

Deze laatste organisatievorm biedt veel flexibiliteit en ruimte voor leerlingen om door te groeien in niveau. Leerlingen kunnen per vak uitdaging krijgen waar dat past, ongeacht hun instroomniveau. In tegenstelling tot de dakpanklassen wordt meteen bij aanvang van het schooljaar gekeken voor welke vakken uitdaging aangeboden wordt. Leerlingen werken op eigen tempo, interesse en niveau. Route 10-14 zorgt er bovendien voor dat de stap van basisschool naar middelbare school een overgang wordt waarbij de leerling zich prettig voelt en zich zeker kan, wil en mag opstellen. Deze route is voor groep 7- en groep 8-leerlingen van alle basisscholen toegankelijk.

Kleinschalig

In vergelijking met de meeste scholen voor voortgezet onderwijs is dit een kleine school: er zijn momenteel ongeveer 180 leerlingen. Deze kleinschaligheid zorgt ervoor dat leerlingen en personeel elkaar goed kennen en dat de overleglijnen kort zijn. Hierdoor is de betrokkenheid groot en verloopt de communicatie onderling en met ouders erg snel.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen de fysieke activiteiten, zoals meespeellessen muziek, proefjes bij natuurkunde en de sportinstuif in de gymzaal helaas niet doorgaan. Via een virtuele tour en informatie op de website laat de school desondanks zien hoe het brede onderwijsaanbod in Delden eruit ziet.

Houd voor de laatste informatie www.twickelcollegedelden.nl in de gaten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden