Afbeelding

Informatie over een opleiding tot bewindvoerder bij Hoffelijk

Algemeen

De e-learning beheerdersopleiding is lang en uitgebreid. Je staat alle lesdagen klaar zodat je aan de praktijkdagen kunt beginnen. Je krijgt instructie in de digitale leerinhoud die Hoffelijk Financial Care als onderdeel van jouw opleiding aanbiedt. Je begint de praktijkdagen met relevante casussen. Je behandelt tijdens de praktijkdagen prospects, intake, uitvoering en beëindiging, schulden en contactgedrag en professionele betrokkenheid. In de bewindvoerdersopleiding worden alle onderwerpen diepgaand behandeld. Na afronding van de klassikale en praktijkfase krijg je een certificaat waarmee je als bewindvoerder aan de slag kunt. In dit artikel wordt beschreven hoe je een certificaat voor de opleiding tot bewindvoerder kunt behalen. Lees meer informatie over de opleiding in dit samengevatte bericht.

Opdeling van de opleiding

Op de eerste dag leer je hoe je beschermingsbewind aanvraagt en wat de financiële situatie van de toekomstige cliënt is. Op de tweede dag leer je alles wat je moet weten over beschermingsbewind. Op de derde dag leer je alles wat je moet weten over beschermingsbewind. Op de vijfde dag behandel je het schulddossier van jouw cliënt. De laatste twee dagen zijn gewijd aan praktische oefeningen. Tijdens deze sessies bespreek je de schuld van jouw cliënt met een schuldeiser. De laatste twee dagen behandel je de schulddossiers van jouw cliënt. Misschien beschouw je jezelf al als een professional na het voltooien van de e-learning cursus, maar de waarheid is dat je zeven dagen hands-on training nodig hebt om het echte werk te ontvangen.

Om te onthouden

Het materiaal dat je in deze lessen leert is cruciaal, omdat je in deze lessen met echte cliënten werkt. Om de grondbeginselen van bewindvoering te leren, moet je in deze lessen doen alsof je een cliënt bent. In deze lessen leer je hoe je als beschermingsbewindvoerder een verzoekschrift indient bij de rechtbank. Op de praktijkdagen leer je hoe je zo’n verzoekschrift indient. Tijdens de praktijkdagen verdiep je je in de voogdij. Je ontdekt tijdens de lessen wat je moet doen na afloop van een beschermingsbewind. Het belang van schulden wordt in deze lessen overgebracht. Schuldeisers zijn een kritisch onderwerp dat je zult bestuderen. Je leert onderhandelen met schuldeisers en spreken met familie, cliënten en maatschappelijk werkers. Ook zul je professioneel met schuldeisers kunnen omgaan. Voor meer informatie over Hoffelijk Financiele Zorg.

Deze redactionele bijdrage valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Wim Maulany geeft weer een tweetal cursussen bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Cursussen Tai Chi Chuan en QI-gong gegeven door Wim Maulany 18 apr, 11:32
Marjon Weerink met het boek Podiumbeest. Eigen foto.
Ook dit jaar een nominatie voor boekenschrijfster Marjon Weerink 18 apr, 11:29
Wilhelmina Bakkenes tijdens de opening van de expositie bij de Möllerwerf (foto: Gertjan Versteeg).
Leven omarmen en met kleur verdergaan 18 apr, 11:28
Kinsaini Ong-A-Fat, ouderling Holy Ghost Revival Chapel Hengelo.
Holy Ghost Revival Chapel Hengelo opent nieuwe kerk 16 apr, 14:13
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 16 apr, 14:11
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 16 apr, 14:09
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 14:07