Wok in Vuur en Vlam is gevestigd op Woonboulevard Almelo, dichtbij het Heracles Stadion en niet al te ver van het centrum van Almelo
Wok in Vuur en Vlam is gevestigd op Woonboulevard Almelo, dichtbij het Heracles Stadion en niet al te ver van het centrum van Almelo

Binnenkort wat samen te vieren?

Algemeen

Heb je binnenkort wat samen te vieren? Ben je al eens bij Wok in Vuur en Vlam geweest?

Almelo - Zin om met de hele familie, vrienden of sportvereniging gezellig samen uit eten te gaan? Laat je verrassen door de smaaksensaties van Wok in Vuur en Vlam, die je de Chinese en Japanse keuken laat proeven.

Wanneer je het pagode-achtige restaurant binnenloopt en het gezellige geklater van de pannen en het zachte geroezemoes hoort, voel je je direct thuis. Nadat je een keus uit één van de vele knus ingerichte zithoeken hebt gemaakt, laten de gastvrije medewerkers je zien hoe het concept werkt.

Wikken, wegen en wokken…

Wokken is een eeuwenoude Chinese kooktraditie. Al tweeduizend jaar geleden kozen de Chinese kooplieden bij de eettentjes op straat allerlei soorten vis, vlees en groenten uit. Zij lieten de ingrediënten à la minuut bereiden in een grote pan met een hoog opvlammend vuur eronder. De menukeuze is onbeperkt en daardoor voor groot en klein, jong en oud een ware culinaire belevenis.

Wokken is gezellig en gezond

Door de korte bereidingstijd blijven vitamines, geur en smaak optimaal bewaard. Eerst met z’n allen langs het buffet en dan nieuwsgierig over de granieten balie kijken hoe de laaiende vlammen onder de pannen tekeer gaan. Het ingrediëntenbuffet bevat vis, vlees en groenten en is zo uitgebreid dat het moeilijk kiezen wordt. Behulpzaam personeel staat dan ook altijd klaar voor menutips.

Smaaksensaties

Het advies luidt om kleine porties te maken van een paar soorten groenten, vis en vlees. Lekker eten en dan gewoon gezellig nog een keertje langs het buffet lopen. Het hoge vuur onder de enorme wokken wordt vakkundig beheerst door de koks. In slechts enkele minuten bereiden zij een heerlijke creatie van de door jouw uitgekozen ingrediënten. Met tien sauzen om uit te kiezen (van zoet tot heet) zijn de menumogelijkheden letterlijk onbeperkt.

Ontdekkingstocht

Tijdens de culinaire ontdekkingsreis kom je ook langs het Japanse Teppan Yaki buffet. Heerlijke lamskoteletten, ossenhaas en kikkerbilletjes met courgettes, champignons en uienringen, worden in rap tempo bereid op de gloeiend hete bakplaat.

Niets zo vervelend wanneer kleine kinderen onrustig worden terwijl de ouders nog even lekker van hun eten willen genieten. Wok in Vuur en Vlam is hier volledig op ingesteld. Zo kunnen de kinderen zich vermaken in het klim-kooi gedeelte waar ook een minibioscoop is ingericht. De medewerkers maken het je graag naar je zin. Ze geven tips en adviezen voor het samenstellen van een menu, begeleiden de kinderen naar de speelruimte of helpen ze met het kiezen van een lekker dessert. Het eten haal je zelf, de drankjes worden aan tafel geserveerd.

Wil je meer weten? Het is interessant om www.wokinvuurenvlam.nl in de gaten te houden voor mooie aanbiedingen en Wok-bonnen.

door Juliette Vrijhoeven/Woonboulevard Almelo

‘lamskoteletten, ossenhaas en kikkerbilletjes op z’n japans’

Afbeelding
Een dansoptreden op Koningsdag. Foto: Remco Ditmar.
Koningsdag in centrum Hengelo met volop vertier voor jong en oud 14 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 14 uur geleden
Daan Rots in actie tegen Excelsior. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente bijna zeker van groepsfase Europa League 14 uur geleden
Liesbeth van Berkel-Vollenbroek.
'Levensverhaal schrijven' met Liesbeth van Berkel-Vollenbroek 14 uur geleden
Vanuit andere havens zijn de havenmeesters in Hengelo bereikbaar via onder meer marifoon en e-mail.
'Wij zijn gastheren en gastvrouw' 22 apr, 11:48
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Wim Maulany geeft weer een tweetal cursussen bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Cursussen Tai Chi Chuan en QI-gong gegeven door Wim Maulany 18 apr, 11:32
Marjon Weerink met het boek Podiumbeest. Eigen foto.
Ook dit jaar een nominatie voor boekenschrijfster Marjon Weerink 18 apr, 11:29