Annemieke Wissink, lijsttrekker voor de PvdA Overijssel.
Annemieke Wissink, lijsttrekker voor de PvdA Overijssel.

Verkiezingen: Hengelose lijsttrekker aan het woord

Algemeen

HENGELO - Op woensdag 15 maart mogen we weer naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. PvdA-lijsttrekker Annemieke Wissink uit Hengelo stelt zich graag even voor.

“Ik ben Annemieke Wissink, lijsttrekker voor de PvdA Overijssel en ik woon met mijn gezin en onze hond Paco in de Berflo Es, in de leukste stad van Overijssel!”

Waar gaan deze verkiezingen over?
“Deze verkiezingen gaan over meer betaalbare huizen. Over hulp bij het isoleren van je huis, zodat je energierekening omlaaggaat. Het gaat over goed openbaar vervoer, zodat iedereen op school, werk, of bijvoorbeeld bij een ziekenhuis kan komen.”

Zijn deze punten nieuw?
“Nee, hier strijden we als PvdA al jaren voor. En met resultaat! De provincie heeft bijvoorbeeld een actiepakket tegen energiearmoede ontwikkeld. We hebben ons openbaar vervoer in de benen gehouden, ook in coronatijd. En we hebben een woondeal gesloten met het Rijk voor de bouw van 42.300 huizen in Overijssel.”


Ben je tevreden?
“Er zijn goede dingen gebeurd, maar het kan nog beter. De schop voor die nieuwe woningen moet snel de grond in. We gaan aan de bak met snel veel huizen isoleren. Zo wordt Overijssel een fijne plek voor iedereen. Daar zet ik me voor in, en ik kan jouw hulp goed gebruiken. Kies eerlijk, kies sociaal, stem 15 maart op de PvdA!”

Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis 22 uur geleden
Peter van Lange.
'Zin in levensbeschouwing' met Peter van Lange op 10 april 26 mrt, 14:32
Afbeelding
Paasshow bij Zuithof 26 mrt, 14:30
Patricia van Deutekom presenteert haar twee meest recente werken; het duet étude des hommes en kwartet Unman. Foto: Martijn Kappers
Homme: een indrukwekkende double-bill van LAVA Collective 26 mrt, 14:28
Afbeelding
Palmpasen! 26 mrt, 14:27
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 26 mrt, 11:48
Het Sideways BMX Racing Team. Eigen foto.
Op jacht naar veel finalerondes 22 mrt, 12:31
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:54