Zoë verkiest passie boven zekerheid


<p>Zoe &#39;t Hooft heeft lang getwijfeld tussen haar studieboeken en haar toneelscripts, maar nu toch een definitieve keus gemaakt. (foto PR)</p>

Zoe 't Hooft heeft lang getwijfeld tussen haar studieboeken en haar toneelscripts, maar nu toch een definitieve keus gemaakt. (foto PR)

Zoë verkiest passie boven zekerheid

"Ik heb anderhalf jaar dramatherapie gestudeerd; daarna ben ik overgestapt naar Social Work. Hier heb ik ook mijn diploma in gehaald en uiteindelijk een baan in gevonden, maar... het toneel bleef lonken."

(door Linda Meijer)

HENGELO - Zoë ’t Hooft (25) stond vanaf kinds af aan al ‘tussen de schuifdeuren’, behept met een passie voor toneel. “Zeker weten! Ik stond altijd te zingen of te dansen, het maakte mij niet uit waar. Ik ben dan ook heel wat talentenjachten afgegaan”, vertelt Zoë enthousiast. “Dit gebeurde vooral tijdens mijn basisschoolperiode. Ik weet niet zo goed waarom, maar toen ik op de middelbare school zat, werd het even iets minder. Ik ben nu eenmaal iemand met veel interesses, dus kwam tijd tekort. Eén van mijn andere passies was turnen, ik stond elke week zestien uur in turnhal; dat vraagt om keuzes maken.”

Bij de familie ’t Hooft valt de muzikale appel duidelijk niet ver van de boom. ”Mijn vader zingt al jaren in een koor. Toen ik tien jaar was, werden er audities gehouden om samen met dit koor onder begeleiding van het Orkest van het Oosten de Carmina Burana te zingen. Een aantal maanden later stond ik in een uitverkochte zaal”, lacht Zoë.

Echte baan

Maar… Zoë werd volwassen en besloot toch te gaan voor ‘een echte baan’. “Ik heb een opleiding Social Work gedaan en verschillende banen in de zorg gehad. Maar ik bleef tussendoor verschillende theatercursussen volgen en het toneel bleef lonken.” Tot oktober 2020 werkte Zoë nog bij Jarabee, tot ze plots een heel dappere beslissing nam. “Ik voelde, dat als ik verder wilde groeien als actrice/zangeres, ik bepaalde zekerheden moest loslaten, om mij zo volledig op het theatervak te kunnen focussen.”

Zoë nam ontslag en richtte, samen met theatervriendin Kaya Minnegal, de semi-professionele theatergroep ‘Twintigers aan Z' op. Met een groep van acht getalenteerde twintigers werken ze naar een voorstelling toe, die ze rond mei/juni 2021 in het theater gaan opvoeren. Ook een opleiding Docent Theater staat nog op haar bucketlist. "Ik ben erg leergierig aangelegd en heel benieuwd hoe het zal zijn om een opleiding te volgen waar ik vermoedelijk wél op mijn plek zit. Daarnaast leven we nu eenmaal in een maatschappij waar het juiste papiertje erg belangrijk is. Ook ben ik een script aan het schrijven. Dat zal dit jaar door een andere groep, die ik les geef, uitgevoerd worden. Tevens speel ik sinds vorig jaar in de schoolvoorstelling ‘Respect' en ben ik als zzp'er begonnen. Er staan nog een heleboel leuke opdrachten op de planning, maar daarvoor zullen de maatregelen eerst wat moeten versoepelen.”

Volgens dit jonge talent is het nooit te laat om voor je passie te kiezen. "Het kan behoorlijk spannend zijn om bepaalde zekerheden los te laten, maar hiermee creëer je wel ruimte voor nieuwe dingen. Waar een deur sluit, gaat een nieuwe deur weer open… vertrouw daarop!” besluit Zoë wijs.

resonanzie.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden




Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding