John Krabbenbos bij de vacaturemuur in het clubgebouw van Achilles'12.
John Krabbenbos bij de vacaturemuur in het clubgebouw van Achilles'12.

Aan de slag met werving vrijwilligers

Algemeen

Achilles’12 wil meer vrijwilligers. Die zijn nodig om alle taken uit te kunnen voeren. De club houdt daarom een vrijwilligers informatiedag op zaterdag 18 maart. Vacatures volop.

HENGELO - Zonder de steun van vrijwilligers kunnen verenigingen niet bestaan. Dat is bij Achilles’12 niet anders. Maar vrijwilligers komen doorgaans niet aanwaaien. Het is niet vanzelfsprekend dat menigeen zich beschikbaar stelt voor een vrijwilligerstaak. Werving is noodzakelijk. Achilles’12 is daarom aan de slag gegaan met de organisatie van een vrijwilligers informatiedag. Een datum is ook al bekend: zaterdag 18 maart. Belangstellenden kunnen dan informatie inwinnen. Een promotieteam van Achilles’12 gaat de aanwezigen vertellen waar de club behoefte aan heeft. Vrijwilligerscoördinator John Krabbenbos van Achilles’12 zegt dat er onder meer scheidsrechters en barmedewerkers nodig zijn. Ook de klussenploeg moet uitgebreid worden. “Die groep verricht op dinsdagmiddag lichte reparatiewerkzaamheden op het complex. Zoals het herstellen van gaas dat defect is”, zegt Krabbenbos. Ook ruimen ze rommel op. Ooit telde de klussenploeg een vijftiental vrijwilligers. Maar die groep is inmiddels flink uitgedund. “We hebben nog maar drie personen bij de klussenploeg”, weet Krabbenbos. Hij mikt onder meer op opa’s van kleinkinderen die in de jeugd van Achilles’12 voetballen. “Ze hoeven geen binding met de club te hebben om bij de klussenploeg van Achilles’12 te komen.” Een ander probleem is het tekort aan scheidsrechters. Krabbenbos zou het toejuichen als seniorenvoetballers zich beschikbaar stellen om jeugdwedstrijden te gaan fluiten. “De seniorenelftallen spelen op zaterdag na twee uur. Ze zouden dus ‘s ochtends scheidsrechter kunnen zijn bij een jeugdwedstrijd.” Daarnaast hoopt Krabbenbos dat meer mensen een bardienst willen draaien. “Nu draaien vrijwilligers lange bardiensten. Met meer mensen kunnen we bardiensttijden verkorten. We weten dat na dit seizoen bij Achilles’12 vrijwilligers zullen stoppen. Dat moet dus aangevuld worden met nieuwe mensen”, zegt Krabbenbos. 

De info over de vrijwilligerstaken is ook te lezen in een informatieboekje. “We geven een informatieboekje uit met de titel ‘Vrijwilligerswerk bij Achilles ‘12.’ Uiteraard maken we er met elkaar een gezellige dag van”, zegt vrijwilligerscoördinator John Krabbenbos. De informatiedag op zaterdag 18 maart is van 10 uur tot 16 uur in het clubhuis van Achilles’12 aan de Ruijsdaelstraat.

Ook een informatieboekje over vrijwilligerstaken

‘We hebben nog maar drie personen bij de klussenploeg’

Stefan Wegdam

Afbeelding
Wim Maulany geeft weer een tweetal cursussen bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Cursussen Tai Chi Chuan en QI-gong gegeven door Wim Maulany 17 uur geleden
Marjon Weerink met het boek Podiumbeest. Eigen foto.
Ook dit jaar een nominatie voor boekenschrijfster Marjon Weerink 17 uur geleden
Wilhelmina Bakkenes tijdens de opening van de expositie bij de Möllerwerf (foto: Gertjan Versteeg).
Leven omarmen en met kleur verdergaan 17 uur geleden
Kinsaini Ong-A-Fat, ouderling Holy Ghost Revival Chapel Hengelo.
Holy Ghost Revival Chapel Hengelo opent nieuwe kerk 16 apr, 14:13
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 16 apr, 14:11
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 16 apr, 14:09
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 14:07
Afbeelding
De vele opties in de tuinmeubelshop: van loungesets tot zweefparasols 13 apr, 12:33