John Krabbenbos bij de vacaturemuur in het clubgebouw van Achilles'12.
John Krabbenbos bij de vacaturemuur in het clubgebouw van Achilles'12.

Aan de slag met werving vrijwilligers

Algemeen

Achilles’12 wil meer vrijwilligers. Die zijn nodig om alle taken uit te kunnen voeren. De club houdt daarom een vrijwilligers informatiedag op zaterdag 18 maart. Vacatures volop.

HENGELO - Zonder de steun van vrijwilligers kunnen verenigingen niet bestaan. Dat is bij Achilles’12 niet anders. Maar vrijwilligers komen doorgaans niet aanwaaien. Het is niet vanzelfsprekend dat menigeen zich beschikbaar stelt voor een vrijwilligerstaak. Werving is noodzakelijk. Achilles’12 is daarom aan de slag gegaan met de organisatie van een vrijwilligers informatiedag. Een datum is ook al bekend: zaterdag 18 maart. Belangstellenden kunnen dan informatie inwinnen. Een promotieteam van Achilles’12 gaat de aanwezigen vertellen waar de club behoefte aan heeft. Vrijwilligerscoördinator John Krabbenbos van Achilles’12 zegt dat er onder meer scheidsrechters en barmedewerkers nodig zijn. Ook de klussenploeg moet uitgebreid worden. “Die groep verricht op dinsdagmiddag lichte reparatiewerkzaamheden op het complex. Zoals het herstellen van gaas dat defect is”, zegt Krabbenbos. Ook ruimen ze rommel op. Ooit telde de klussenploeg een vijftiental vrijwilligers. Maar die groep is inmiddels flink uitgedund. “We hebben nog maar drie personen bij de klussenploeg”, weet Krabbenbos. Hij mikt onder meer op opa’s van kleinkinderen die in de jeugd van Achilles’12 voetballen. “Ze hoeven geen binding met de club te hebben om bij de klussenploeg van Achilles’12 te komen.” Een ander probleem is het tekort aan scheidsrechters. Krabbenbos zou het toejuichen als seniorenvoetballers zich beschikbaar stellen om jeugdwedstrijden te gaan fluiten. “De seniorenelftallen spelen op zaterdag na twee uur. Ze zouden dus ‘s ochtends scheidsrechter kunnen zijn bij een jeugdwedstrijd.” Daarnaast hoopt Krabbenbos dat meer mensen een bardienst willen draaien. “Nu draaien vrijwilligers lange bardiensten. Met meer mensen kunnen we bardiensttijden verkorten. We weten dat na dit seizoen bij Achilles’12 vrijwilligers zullen stoppen. Dat moet dus aangevuld worden met nieuwe mensen”, zegt Krabbenbos. 

De info over de vrijwilligerstaken is ook te lezen in een informatieboekje. “We geven een informatieboekje uit met de titel ‘Vrijwilligerswerk bij Achilles ‘12.’ Uiteraard maken we er met elkaar een gezellige dag van”, zegt vrijwilligerscoördinator John Krabbenbos. De informatiedag op zaterdag 18 maart is van 10 uur tot 16 uur in het clubhuis van Achilles’12 aan de Ruijsdaelstraat.

Ook een informatieboekje over vrijwilligerstaken

‘We hebben nog maar drie personen bij de klussenploeg’

Stefan Wegdam

Afbeelding
Afbeelding
'Goed huis voelt als lekkere warme winterjas' 14 uur geleden
Afbeelding
Cash voor het goede doel in Winkelcentrum Hasselo! 14 uur geleden
Afbeelding
Joshua Brenet is een bijzondere back 6 jun., 13:13
Afbeelding
Buitenspeeldag in Groot Driene 6 jun., 13:12
Afbeelding
Gazon Sproeien? Gamma geeft tips 6 jun., 13:10
Afbeelding
Geniet nu ook bij Huiskes-Kokkeler in Hengelo van de betaalbare aanbiedingen van Oscar Autoverhuur 5 jun., 15:44
Afbeelding
T-shirts: je hebt er nooit genoeg van 3 jun., 11:24
Afbeelding
Samen gitaar spelen bij het kampvuur 1 jun., 12:20