Nachtburgemeester Hengelo is nu stichting


<p>Vlnr: mr. Denise Ramlal (Kandidaat-notaris), Pier van Dijk (beeldend kunstenaar), mr. Jan jaap Swerms Suwijn (notaris)</p>

Vlnr: mr. Denise Ramlal (Kandidaat-notaris), Pier van Dijk (beeldend kunstenaar), mr. Jan jaap Swerms Suwijn (notaris)

(Foto: Dora Brandt)

Nachtburgemeester Hengelo is nu stichting

Donderdagmiddag 14 januari is bij Suwijn Notarissen aan de Beursstraat te Hengelo de stichtingsakte gepasseerd van Stichting Nachtburgemeester Hengelo. Het bestuur wordt voorlopig gevormd door de initiatiefnemers en binnenkort uitgebreid met een of meer leden van de reeds bestaande werkgroep Nachtburgemeester.

HENGELO - Ruim zes jaar geleden namen Herbert Capelle en Pier van Dijk, beiden beeldend kunstenaar, het initiatief tot oprichting van de Nachtburgemeester Hengelo, door in de nacht van 6 op 7 oktober 2014 als ‘Nachtburgemeester Hengelo’ een krans te leggen bij het monument Niet vergeten aan de Wemenstraat, wat het toenmalige college van B & W zelf niet nodig vond.

Via verschillende procedures werden achtereenvolgens benoemd Berto Mulder (uitbater café De Kleine Burgemeester), Tijs Jagers (vlogger) en Marijke Agterbosch (beeldend kunstenaar/voormalig stadsdichter), telkens voor een periode van twee jaar.

Nieuwe nachtburgemeester

Sinds begin dit jaar is Irma Bruggeman de nieuwe Nachtburgemeester, eveneens voor een periode van twee jaar. Helaas kon het officiële afscheid van de vorige Nachtburgemeester en de inauguratie van de nieuwe vanwege de coronamaatregelen niet plaatsvinden.

In het voorjaar verschijnt een publicatie in woord en beeld over de ambtstermijn van Marijke Agterbosch, financieel mede mogelijk gemaakt door Stichting 074 PK. De Nachtburgemeester opereert onafhankelijk, is politiek neutraal en staat boven belanghebbenden en partijen. Zijn/haar taak is, zonder enige sturing door of tussenkomst van de stichting twee jaar lang ogen en oren de kost te geven, te initiëren en te verbinden, kortom dát te bedenken en mogelijk te doen wat Hengelo ten goede zou kunnen komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding