Toerfietsers tijdens een eerdere training van RTC Hengelo.
Toerfietsers tijdens een eerdere training van RTC Hengelo.

Vier trainingen toerfietsers en MTB’ers

Algemeen

RTC Hengelo houdt opnieuw trainingen voor beginnende toerfietsers en mountainbikers. Het trainingsprogramma heet Start2Bike. “Je leert als deelnemer waar je allemaal op moet letten”, zegt trainer Erik Winkelmann van RTC Hengelo. De eerste training is op zaterdag 25 maart.

HENGELO - De trainingen in het voorjaar bij RTC Hengelo zijn niet nieuw. De vereniging vindt het belangrijk dat toerfietsers en mountainbikers veilig hun hobby kunnen uitoefenen. Daarom omarmt de club het zogeheten Start2Bike. Dat is een landelijk initiatief van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). RTC Hengelo is daarbij aangesloten. “We organiseren deze trainingen al meerdere jaren. Zowel in het voorjaar als in het najaar. Voor corona deed een veertigtal deelnemers mee aan de clinic. Ongeveer twintig bij het racefietsen en twintig bij het mountainbiken. Maar dat aantal is afgenomen. In het najaar hadden we zelfs geen enkele deelnemer”, zegt Winkelmann. Nu hoopt de club dat er wel animo is. Het is volgens RTC Hengelo belangrijk deze clinic onder de aandacht te brengen van wielrenners en mountainbikers. Ook gevorderden kunnen volgens Winkelmann baat hebben bij deze trainingen. “De deelnemers ervaren het na afloop als een pluspunt. Je leert waar je allemaal op moet letten zoals schakelen, remmen, fietsen in een groep en de kleding”, zegt Winkelmann. De techniek wordt verbeterd en de conditie gaat vooruit. Ook zijn clubgenoot Flip Nagelmaker hoopt dat er zich de komende weken talrijke belangstellenden inschrijven. “Het is heel goed voor de veiligheid van de fietsers. We hebben trainers met meer dan twintig jaar ervaring”, zegt Nagelmaker namens het bestuur van RTC Hengelo. De clinic bestaat uit vier trainingen van drie uur. In de eerste training maken de deelnemers kennis met elkaar en met de trainers. Er wordt vervolgens veel aandacht besteed aan remmen. “Dat is een kwestie van balans”, laat de organisatie weten. “Hoe reageer je in noodsituaties, bochten en afdalingen? Alles komt aan bod.” Ook wordt in de clinic aandacht besteed aan medeweggebruikers.

Deelname aan de clinic kost 37,50 euro. “Tijdens vier trainingen van ieder drie uur schaaf je jouw techniek bij zodat je met een veilig en vertrouwd gevoel op pad kunt. Iedere training staan twee thema’s centraal”, laat de organisatie weten. Kijk voor meer informatie op de website.

www.start2bike.nl

‘Iedere training staan twee thema’s centraal’

‘Het is heel
goed voor
de veiligheid
van de fietsers’

Stefan Wegdam

Afbeelding
Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis 9 uur geleden
Peter van Lange.
'Zin in levensbeschouwing' met Peter van Lange op 10 april 26 mrt, 14:32
Afbeelding
Paasshow bij Zuithof 26 mrt, 14:30
Patricia van Deutekom presenteert haar twee meest recente werken; het duet étude des hommes en kwartet Unman. Foto: Martijn Kappers
Homme: een indrukwekkende double-bill van LAVA Collective 26 mrt, 14:28
Afbeelding
Palmpasen! 26 mrt, 14:27
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 26 mrt, 11:48
Het Sideways BMX Racing Team. Eigen foto.
Op jacht naar veel finalerondes 22 mrt, 12:31
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:54