De meeste boerderijen liggen tussen houtwallen, akkers en bosjes en alle gevel- en stiepeltekens hebben een bijzondere betekenis. (Foto: PR)
De meeste boerderijen liggen tussen houtwallen, akkers en bosjes en alle gevel- en stiepeltekens hebben een bijzondere betekenis. (Foto: PR) Foto: PR

Wandelen in het Landschap Overijssel

Algemeen

Wil je ontdekken hoe het Twentse boerenleven van oudsher is verweven met het landschap? Ga dan zaterdag 4 februari mee met de wandeling ‘Boerenerven’ van Landschap Overijssel. Voor donateurs is de wandeling zelfs gratis.

TWENTE - Met een gids wandel je langs diverse Twentse boerenerven en geniet je van de mooie Twentse natuur. Tijdens deze extra lange wandeling hoor je meer over de geschiedenis, karakteristieke elementen van de erven én de omgeving. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ca 3 uur.

Dal van de Mosbeek

Stiepeltekens, hallenboerderijen en houtwallen. Het komt allemaal aan bod tijdens de wandeling ‘Boerenerven’. Zo liggen de meeste boerderijen - niet toevallig - tussen houtwallen, akkers en bosjes. En hebben stiepeltekens een bijzondere betekenis. De gids brengt je langs prachtige Twentse boerenerven die je eens goed van dichtbij gaat bekijken. Je krijgt daardoor een interessant inkijkje in hoe men vroeger bouwde en leefde. Ook is het volop genieten van de prachtige natuur van het Dal van de Mosbeek. Watermolen Frans staat ook op het programma, want ook hier valt veel te ontdekken. Tip: trek warme kleren en stevige schoenen aan.

Kosten

De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 3,- per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Ben je nog geen donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf € 2,- per maand. Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op onderstaande site.

Aanmelden

Er is plaats voor maximaal 30 personen. Meld je van te voren aan via 0529 - 40 17 31 of per mail:

 info@landschapoverijssel.nl  

Linda Meijer

Donateur worden kan al vanaf € 2,- per maand

www.lindameijer.nl
Afbeelding
Duurzaamheid en betrouwbaarheid 22 uur geleden
Afbeelding
Opening marktplein 15 & 16 april 22 uur geleden
Afbeelding
mugmetdegoudentand speelt The Making of Soros the Musical 21 mrt., 09:34
Afbeelding
Toekomst herten Weusthag onzeker 21 mrt., 09:32
Afbeelding
Terug in de tijd met Golden Earring 17 mrt., 18:16
Afbeelding
Monkey Town Enschede breidt de Peuterzone in het speelparadijs uit 17 mrt., 15:08
Afbeelding
Meer cultuureducatie 16 mrt., 10:19
Afbeelding
Er hoeft er maar één te beginnen... 16 mrt., 10:17