Een impressie van de vorige keer. Foto: Richard Bussink.
Een impressie van de vorige keer. Foto: Richard Bussink.

Anderen blij maken met kleding

Algemeen

Op zoek naar tweedehands kleding, die nog prima te dragen is? Dan biedt een vierdaags evenement in kunstwerkplaats De Möllerwerf in Hengelo volgende week wellicht uitkomst. Daar wordt het zogeheten Overlap Fashion Swap gehouden. Belangstellenden kunnen er tweedehands kleding vinden. “We stimuleren de roulatie van kleding”, zegt woordvoerster Annemarie Huirne namens de organisatie. 

HENGELO - Het is volgende week de Week van de Circulaire Economie. Voor de organisatie van deze kledingbeurs is die week uitermate geschikt om de garderobe op een duurzame wijze te vernieuwen. “We promoten duurzaamheid. Het is niet nodig om altijd nieuwe kleding te kopen.” De bij de organisatie ingebrachte kleding kan nog prima een tweede ronde mee. Daarmee wordt verspilling voorkomen. “De mensen weten dat de kleding in goede handen komt als ze die bij ons brengen”, zegt Huirne. Het is de tweede keer dat dit evenement in Hengelo wordt gehouden. “De vorige keer was in juli. Ditmaal is het dus in de winter. We verwachten ook winterkleding”, zegt Huirne. Overlap Fashion Swap is van 8 tot en met 11 februari. “Het vindt plaats op een unieke industriële plek. Dat is kunstwerkplaats De Möllerwerf aan de Oude Boekeloseweg 33. We hebben dit ook al meerdere keren in Enschede gehouden.” Het is een kledingruil pop up. De organisatie Overlap is een mode- en textielplatform. Bewustwording van verspilling is een belangrijke doelstelling. “We willen mensen bewustmaken van de overconsumptie en overproductie van kleding en textiel. Met het ruilen van kleding krijgt het een tweede leven.” Het mes snijdt volgens de organisatie aan twee kanten. “Je maakt iemand anders blij en je hoeft zelf geen nieuwe kleding te kopen. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor onze leefomgeving.” Bezoekers kunnen die vier dagen overigens meer doen dan alleen kleding zoeken. Er zijn ook magazines en boeken om in te bladeren en te lezen. Dat kan onder het genot van een kop koffie. Het is bovendien mogelijk om kleding zoals sokken of een trui te repareren.

Medewerkers van de organisatie Overlap waarderen de ingebrachte kleding met punten. Hoe hoger de kwaliteit en hipheid; hoe meer punten het kledingstuk scoort. Deze punten zijn weer in te wisselen voor andere items. Geen punten? Dan is kopen een optie. Dat kan contant en met de pinpas. Openingstijden: woensdag 8, donderdag 9 en zaterdag 11 februari van 12 tot 18 uur. Vrijdag 10 februari van 13 tot 20 uur. Entree gratis.

Op vrijdagavond tot 20 uur

‘Het is niet nodig om altijd nieuwe kleding te kopen’

Stefan Wegdam

Afbeelding
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 6 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 13 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 13 uur geleden
Een scene uit de film met Max bij zijn onderduikouders. Foto: PR.
Film over jonge onderduiker Max 13 uur geleden
De stichting Help Anderen maakt met giften en donaties anderen blij.
Stichting Help Anderen viert 10-jarig jubileum 13 uur geleden
Een dansoptreden op Koningsdag. Foto: Remco Ditmar.
Koningsdag in centrum Hengelo met volop vertier voor jong en oud 23 apr, 14:18
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 23 apr, 14:15
Daan Rots in actie tegen Excelsior. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente bijna zeker van groepsfase Europa League 23 apr, 14:13