Michal Sadilek in actie tegen Feyenoord. (Foto: Bas Everhard/FC Twente Media)
Michal Sadilek in actie tegen Feyenoord. (Foto: Bas Everhard/FC Twente Media) Foto: BJ Everhard

Michal Sadilek is een heuse sterkhouder

Algemeen

Keeper Lars Unnerstall werd zondagmiddag in de wedstrijd tegen koploper Feyenoord tot Koning van de Wedstrijd gekozen, maar Michal Sadilek speelde op het middenveld een meer dan verdienstelijke rol. Sadilek (23) gaf de assist op de gelijkmaker van Joshua Brenet. een heerlijke kopbal. FC Twente – Feyenoord eindigde in 1-1.

Enschede – De voorzet van Sadilek op de invliegende Brenet kwam van links. Nog voor de openingsgoal van Feyenoord (van Santiago Gimenez) had Virgil Misidjan een beste kans op de openingsgoal, na een aanval over rechts die zo’n beetje begon bij Sadilek.
Sadilek was tegen Feyenoord overal op het veld te vinden. De vele meters die de middenvelder aflegt worden alom gewaardeerd, niet alleen door de ploeg en de trainer maar zeker ook het publiek. De strijdlustige Sadilek verovert ballen, maar is ook aan de bal zeer comfortabel. De Tsjech vormt een prima tandem met Ramiz Zerrouki op het middenveld.

Sadilek lag er een flink aantal weken uit met een blessure en kampte ook nog eens met oorsuizen. Dat er voorafgaand aan de wedstrijd tegen Feyenoord een heftig vuurwerk werd ontstoken in de Veste zal geen actie zijn geweest die op aanvraag van Sadilek werd georganiseerd. Sadilek speelde dit seizoen 6 wedstrijden en scoorde 1 doelpunt. Op zijn zeventiende debuteerde Sadilek bij Jong PSV. Op zijn negentiende speelde hij voor het eerst in de eredivisie met PSV tegen Excelsior. In totaal speelde hij 27 wedstrijden in PSV 1. Sadilek staat op 14 interlands. Zijn contract loopt tot 2024.

Afbeelding
Duurzaamheid en betrouwbaarheid 22 uur geleden
Afbeelding
Opening marktplein 15 & 16 april 22 uur geleden
Afbeelding
mugmetdegoudentand speelt The Making of Soros the Musical 21 mrt., 09:34
Afbeelding
Toekomst herten Weusthag onzeker 21 mrt., 09:32
Afbeelding
Terug in de tijd met Golden Earring 17 mrt., 18:16
Afbeelding
Monkey Town Enschede breidt de Peuterzone in het speelparadijs uit 17 mrt., 15:08
Afbeelding
Meer cultuureducatie 16 mrt., 10:19
Afbeelding
Er hoeft er maar één te beginnen... 16 mrt., 10:17