Een impressie van Koningsdag een jaar geleden in Hengelo. Foto: Remco Ditmar.
Een impressie van Koningsdag een jaar geleden in Hengelo. Foto: Remco Ditmar.

Meer sportclubs op Koningsdag

Algemeen

De Hengelose Oranje Vereniging wil er een prachtige Koningsdag van maken dit jaar. Het duurt nog een poos voordat het donderdag 27 april is, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. “De verbouwing in het centrum is gereed. We hebben nu veel meer ruimte. Daar willen we maximaal gebruik van maken”, zegt woordvoerder Tijs Jagers van de Hengelose Oranje Vereniging. Sportclubs en andere verenigingen kunnen zich die dag presenteren aan de Hengeloërs. De eerste aanmeldingen zijn binnen. 

HENGELO - Koningsdag 2023 wordt in Hengelo gevierd met een groot sportevenement. Dat staat vast. Ook vorig jaar konden sportverenigingen zich presenteren op deze feestelijke dag. “Maar een jaar geleden was het anders. We moesten nog rekening houden met de coronamaatregelen. Ook werd het marktplein verbouwd. Een jaar geleden was er minder plek. Zo’n dertig sportclubs deden vorig jaar mee”, zegt Jagers. Nu is er meer mogelijk. “We hopen ook op meer deelname. De verjaardag van onze koning gaan we onder meer met een groot sportevenement vieren. We willen dat alle sportverenigingen uit Hengelo de kans krijgen zichzelf te presenteren. Dit is een unieke kans om je vereniging te laten zien en te laten horen aan een breed publiek”, laat Jagers namens de organisatie weten. “Koningsdag in Hengelo moet”, zo zegt hij, “een feestje van de verenigingen worden. Sporten en bewegen vinden we heel belangrijk. Dat geldt ook voor het verenigingsleven.” De verenigingen kunnen op Koningsdag ook een demonstratie geven van hun sport of een wedstrijdje organiseren. Jagers roept de clubs ook op zelf daarvoor ideeën aan te dragen. De medeorganisator zegt dat ook culturele verenigingen niet moeten schromen zich aan te melden. “Koningsdag is niet alleen voor de sportclubs.” Ook culturele verenigingen zoals toneelclubs zijn welkom. Ander vertier ontbreekt evenmin. “Op Koningsdag hebben we natuurlijk ook de Oranjekermis, een kleedjesmarkt en andere activiteiten”, zegt Jagers. Muziek is er ook die dag in het stadshart van Hengelo. 

www.oranjevereniginghengelo.nl

Afbeelding
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 5 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 12 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 12 uur geleden
Een scene uit de film met Max bij zijn onderduikouders. Foto: PR.
Film over jonge onderduiker Max 12 uur geleden
De stichting Help Anderen maakt met giften en donaties anderen blij.
Stichting Help Anderen viert 10-jarig jubileum 12 uur geleden
Een dansoptreden op Koningsdag. Foto: Remco Ditmar.
Koningsdag in centrum Hengelo met volop vertier voor jong en oud 23 apr, 14:18
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 23 apr, 14:15
Daan Rots in actie tegen Excelsior. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente bijna zeker van groepsfase Europa League 23 apr, 14:13