Mary Muller geeft de cursus kunstgeschiedenis bij de Volksuniversiteit Hengelo vanaf 16 februari.
Mary Muller geeft de cursus kunstgeschiedenis bij de Volksuniversiteit Hengelo vanaf 16 februari.

Cursus Kunstgeschiedenis met Mary Muller vanaf 16 februari

Algemeen

Mijn naam is Mary Muller en ik geef de cursus Kunstgeschiedenis bij de Volksuniversiteit in Hengelo, zowel op een ochtend (vanaf donderdag 16 februari) als op een avond (vanaf woensdag 15 maart).

HENGELO - Ik ben opgegroeid in Frankrijk en was al jong geïnteresseerd in kerken, schilderijen en dinosaurussen. Omdat er geen opleiding Dinosauruskunde bestond, ben ik Kunstgeschiedenis gaan studeren. Nadat ik in 1982 mijn doctoraal Kunstgeschiedenis in Leiden had behaald, heb ik op diverse plaatsen in het land cursussen gegeven waaronder bij de LOI. Daarbij is de techniek van de digitale revolutie grotendeels aan mij voorbij gegaan: een diaprojector is wat omslachtig maar geeft vaak de mooiste beelden. 


Mijn voorliefde gaat uit naar de Romaanse architectuur, ontstaan rond het jaar 1000. Maar ook de schilderkunst uit de Gouden Eeuw en de 19de eeuw is buitengewoon fascinerend. Het aardige aan dit vak is dat er overal en altijd wat te zien valt, of je nu in Twente of in Parijs bent. Het is bovendien typisch zo’n vak waarvoor je nooit te jong of te oud bent, het geeft je een andere manier van kijken die blijft inspireren.


Mary Muller


Er zijn bij de Volksuniversiteit Hengelo de nodige leuke cursussen en workshops te volgen. Of je nu op zoek bent naar een leuke vrijetijdscursus of juist praktische vaardigheden wilt leren. Kijk voor het actuele aanbod en meer informatie op: www.volksuniversiteit-hengelo.nl

Volksuniversiteit Hengelo

Pen
Afbeelding
Duurzaamheid en betrouwbaarheid 21 uur geleden
Afbeelding
Opening marktplein 15 & 16 april 21 uur geleden
Afbeelding
mugmetdegoudentand speelt The Making of Soros the Musical 21 mrt., 09:34
Afbeelding
Toekomst herten Weusthag onzeker 21 mrt., 09:32
Afbeelding
Terug in de tijd met Golden Earring 17 mrt., 18:16
Afbeelding
Monkey Town Enschede breidt de Peuterzone in het speelparadijs uit 17 mrt., 15:08
Afbeelding
Meer cultuureducatie 16 mrt., 10:19
Afbeelding
Er hoeft er maar één te beginnen... 16 mrt., 10:17