Geen idee in Twente


Foto: Roy Spraakman

Geen idee in Twente

In een grijs verleden kwamen muziekliefhebbers en verzamelaars uit de hele wereld naar het Twentse Haaksbergen om daar die ene single of lp te kopen die men nergens kon vinden.

Haaksbergen - De platenzaak waar het allemaal om draaide droeg de naam Geen Idee en werd gerund door Peter Mense, die medio december een boek lanceerde met prachtige verhalen over die tijd. De vraag over het waarom van een boek over een platenzaak die twintig jaar geleden de deuren sloot is volgens Mense eenvoudig te beantwoorden: “Steeds als ik een verhaal uit die periode vertelde aan vrienden, was steevast hun reactie dat ik die verhalen moest bundelen. Ik heb toen wat verhalen op Facebook gezet en daar kwamen enorm veel mooie reacties op”.

De verhalen variëren van een verzamelaar die hartje zomer vraagt naar Kerstplaten tot een liefhebber van de rockformatie Kiss, die per abuis op een pornosite klikt in de plaatselijke bibliotheek en het consumentenprogramma Kassa dat aandacht besteed aan een boycot van Marco Borsato. Vijfenzeventig hilarische en soms ontroerende en tragische verhalen. Het boek met de titel ‘Geen Idee in Twente’ is verkrijgbaar voor €14,95 bij de betere platenzaak en boekenwinkel of rechtstreeks via info@geenidee.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden