Het team van Fysiotherapie Zuid
Het team van Fysiotherapie Zuid

Fysiotherapie Zuid Hengelo bestaat 10 jaar

Algemeen

In beweging blijven is belangrijk om fit en vitaal van het leven te kunnen genieten. Helaas is dit niet altijd vanzelfsprekend; door uiteenlopende oorzaken doet het lichaam niet altijd wat we er van vragen. Een bezoek aan de fysiotherapeut kan helpen om niet alleen de symptomen te verhelpen, maar ook juist te voorkomen.

HENGELO - In Hengelo kan men onder andere terecht bij Fysiotherapie Zuid Hengelo; gevestigd aan de Breemarsweg 524. De praktijk heeft een rijke geschiedenis; ruim dertig jaar was Herman Fleer er eerst actief als fysiotherapeut. In 2013 namen de fysiotherapeuten Maarten Vergeer, Marleen Oude Essink Nijhuis en Frank Bosman de praktijk over, inmiddels aangevuld met de fysiotherapeuten Robbin Kloppenburg en Kirsten Overbeek en Judith Wolbers als receptioniste/administratief medewerker. Deze week viert de praktijk al weer hun 10-jarig bestaan onder de huidige naam!


Het team vertegenwoordigt in 10 jaar tijd een groot aantal specialisaties; uiteenlopend van sportfysiotherapie, arbeidsfysiotherapie, fysiofitness, dry needling, taping, handfysiotherapie, schouderfysiotherapie, manuele therapie en haptonomie. Dankzij deze brede insteek kunnen cliënten goed geholpen worden met hun klachten. Naast dat de fysiotherapeuten onderling gebruik kunnen maken van elkaars expertise, is er ook een nauwe samenwerking met andere zorgprofessionals zoals medisch specialisten, lokale huisartsen en andere vakgenoten. Zo kan effectief worden doorverwezen bij bredere klachten.


Wanneer mensen bij de fysiotherapeut komen willen ze vaak graag snel van hun klachten af, of duidelijkheid over wat er mogelijk aan de hand zou kunnen zijn. Om tot een blijvende oplossing te komen is het belangrijk om niet alleen de klachten zelf aan te pakken, maar ook juist de oorzaak ervan. Een symptoom als lage rugpijn of schouderklachten heeft immers vaak een diepere oorzaak, bijvoorbeeld een verkeerde houding, ongunstige leefstijlinvloeden of psychosociale factoren. Het team vindt het daarom erg belangrijk om een goede vertrouwensband op te bouwen tussen cliënt en fysiotherapeut.


Het doel is om een laagdrempelige, prettige sfeer te hebben in de praktijk, waar mensen de juiste adviezen krijgen en er goed naar ze geluisterd wordt. Dat is samen met de professionele behandeling de kracht van Fysiotherapie Zuid Hengelo.


Het aloude spreekwoord ‘voorkomen is beter dan genezen’ is zeker van toepassing op klachten aan het bewegingsapparaat, de fysiotherapeuten zetten daarom sterk in op preventie van klachten. Zo kan sportfysiotherapie helpen bij preventie van blessures, arbeidsfysiotherapie kan helpen om bijvoorbeeld met de juiste werkhouding pijnklachten te voorkomen. Dat dit belangrijk is bleek wel tijdens de coronapandemie: thuiswerkers met een niet-ergonomische werkplek liepen de deur plat bij de fysiotherapeuten. Beeldschermwerk en veel zitten zijn hoe dan ook een risico voor onder meer nek-, rug- en schouderklachten. Fysiotherapie Zuid Hengelo is tevens aangesloten bij het Schoudernetwerk Twente, een regionaal netwerk van fysiotherapeuten die specifiek schouderklachten behandelen en werken aan een nog betere zorgkwaliteit. Verder werkt men ook aan het inzetten van de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI), een brede aanpak van onder meer overgewicht door stimuleren van beweging, gezondere voeding en betere eetgewoontes.


Een ander belangrijk thema wat Vergeer graag aanstipt is het gezond ouder worden. Dit begint eigenlijk al op je dertigste, zo benadrukt hij. Het geheim van fit en vitaal zijn op hogere leeftijd is natuurlijk afhankelijk van vele factoren, zoals: goed in beweging blijven, gezonde voeding en genoeg dingen doen die je leuk vindt. Daarnaast hebben veel mensen een tekort aan rust en ontspanning in deze hectische tijd. Het in beweging blijven hoeft zeker niet altijd fanatiek in de sportschool; er zijn veel laagdrempelige beweegactiviteiten voor mensen die het iets rustiger aan willen doen. Zo biedt Fysiotherapie Zuid Hengelo ook yoga aan op de dinsdagochtend. Dit combineert een aangenaam rustmoment met een positief stukje beweging om het lichaam goed te leren kennen en soepel te houden. Eén van de fysiotherapeuten volgt momenteel een cursus valpreventie. Dit is iets waar senioren zeker baat bij kunnen hebben; een val is wellicht niet altijd te voorkomen, maar valpreventie kan zeker de schade zeker beperken.


Fysiotherapie Zuid Hengelo verwelkomt u graag voor een afspraak; of u nu klachten heeft óf deze juist graag wilt voorkomen. De praktijk hanteert GEEN wachtlijst; u kunt er dus direct terecht. Kijk voor meer informatie op de website: www.fysiotherapiezuidhengelo.nl of bel met: 074-243 60 16.

door de redactie

Pen
Een dansoptreden op Koningsdag. Foto: Remco Ditmar.
Koningsdag in centrum Hengelo met volop vertier voor jong en oud 23 apr, 14:18
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 23 apr, 14:15
Daan Rots in actie tegen Excelsior. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente bijna zeker van groepsfase Europa League 23 apr, 14:13
Liesbeth van Berkel-Vollenbroek.
'Levensverhaal schrijven' met Liesbeth van Berkel-Vollenbroek 23 apr, 14:12
Vanuit andere havens zijn de havenmeesters in Hengelo bereikbaar via onder meer marifoon en e-mail.
'Wij zijn gastheren en gastvrouw' 22 apr, 11:48
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Wim Maulany geeft weer een tweetal cursussen bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Cursussen Tai Chi Chuan en QI-gong gegeven door Wim Maulany 18 apr, 11:32
Marjon Weerink met het boek Podiumbeest. Eigen foto.
Ook dit jaar een nominatie voor boekenschrijfster Marjon Weerink 18 apr, 11:29