De twee doelpuntenmakers: Virgil Misidjan en Vaclav Cerny (links). (Foto: Bas Everhard/FC Twente Media)
De twee doelpuntenmakers: Virgil Misidjan en Vaclav Cerny (links). (Foto: Bas Everhard/FC Twente Media) Foto: Bas Everhard

FC Twente heeft de koploper in zicht

Algemeen

FC Twente staat halverwege de competitie boven landskampioen Ajax en heeft koploper Feyenoord in zicht. Na de midweekse wedstrijd tegen Vitesse in Arnhem speelt Twente zondagmiddag om 12.15 uur in de Grolsch Veste tegen Feyenoord. De ploeg van trainer Ron Jans heeft vier punten minder dan Feyenoord.

Enschede - In speelronde 17 had FC Twente afgelopen zondag weinig moeite met FC Utrecht. Voor 28.500 toeschouwers boekten de Tukkers een rimpelloze 2-0 overwinning. Op de nieuwe grasmat heerste de thuisploeg en op een korte periode in het begin van de tweede helft na had Utrecht weinig tot niets in te brengen. De ploeg van Jans liet de bal makkelijk door de gelederen gaan en had wel een grotere zege zege kunnen boeken, vond ook de trainer na afloop. In de extra tijd van de eerste helft veroverde Ramiz Zerrouiki weer eens een bal en stuurde de Algerijn rechterspits Vaclav Cerny weg richting de goal van Utrecht. De Tsjech verschalkte keeper Vasilis Barkas en Twente ging met een 1-0 voorsprong de rust in. Kort nadat Sem Steijn en Alfons Sampsted in het veld waren gekomen voor Michel Vlap (die goed speelde) en Joshua Brenet schoot Virgil Misidjan beheerst de 2-0 binnen, nota bene na een inworp van Gijs Smal. Steijn en Cerny waren nog dicht bij de 3-0, maar aan de andere kant had Utrecht op de valreep ook nog kunnen scoren na een misser van Lars Unnerstall. Robin Pröpper bracht redding en Twente hield zo voor de tiende keer de nul.

In de stand ging Twente over Ajax heen dat bij Feyenoord gelijk speelde met 1-1. Feyenoord is na 17 wedstrijden de koploper met 38 punten, gevolgd door AZ (36 punten), PSV (35), FC Twente (34), Ajax (33) en Sparta (31). In het tweede deel van het seizoen krijgt Twente liefst zes ploegen uit het linker rijtje nog in eigen huis op bezoek: Feyenoord, AZ, Ajax, Sparta, Heerenveen en NEC. De andere twee thuiswedstrijden zijn tegen de nummers 17 en 18: Volendam en Cambuur. Twente heeft met afstand de miste goals tegen: 9. Feyenoord staat op 15 tegengoals, Sparta en Heerenveen op 16.

Virgil Misidjan werd tegen Utrecht gekozen tot Koning van de Wedstrijd. Vaclav Cerny werd bij KPN gekozen tot Man of the Match. FC Twente speelt woensdag 25 januari om 18.45 uur een uitwedstrijd tegen Vitesse. Vitesse sloot de eerste helft van het seizoen af met een nipte 1-0 nederlaag bij PSV. Vitesse staat veertiende met 15 punten uit 17 wedstrijden. Feyenoord speelt woensdag thuis tegen NEC. AZ gaat op bezoek bij Go Ahead en Ajax ontvangt Volendam op donderdag. Emmen - PSV is dinsdag.

FC Twente op woensdag naar Vitesse

Zes clubs uit het linker rijtje komen nog naar Enschede

door Hans Assink

Afbeelding
Afbeelding
Meer sportclubs op Koningsdag gisteren
Afbeelding
Cursus Kunstgeschiedenis met Mary Muller vanaf 16 februari gisteren
Afbeelding
Twentse apothekers zamelen handtekeningen in voor actie 26 jan, 09:32
Afbeelding
Vervuilde grond in tuinen HasselerEs? 26 jan, 09:30
Afbeelding
FC Twente pakt thuis 2-0 zege tegen FC Utrecht 25 jan, 12:27
Afbeelding
Fysiotherapie Zuid Hengelo bestaat 10 jaar 25 jan, 09:15
Afbeelding
La Dolce Vita! 25 jan, 09:13
Afbeelding
Hengelose scholieren gaan ruimte in 24 jan, 09:57