Opening Experiment in Expo 4 met werk van Tessa Langeveld


Foto: Tessa

Opening Experiment in Expo 4 met werk van Tessa Langeveld

Vrijdag 4 december opent bij Concordia de expositie Experiment in Expo 4. Dit keer met werk van Tessa Langeveld. Tessa werkt vanuit een softwareprogramma waarmee 3D animaties gemaakt kunnen worden. Ze creëert stillevens met alledaagse objecten in een digitale omgeving die een vervreemdend effect hebben op de kijker.

ENSCHEDE - De torenkamer van Concordia is de plek voor de experimenten van de avant-garde van de regio. De piepkleine ruimte nodigt uit om te experimenteren met het publiek, want hoe presenteer je jezelf en je werk als er maar één persoon in de ruimte past? De bezoeker staat pal voor het werk en bevindt zich bijna ín het werk. Juist dat is een aanleiding voor het uitproberen van de connectie van je werk met de toeschouwer.

Pas afgestudeerde kunstenaars aan de Aki laten ons zien wat de stand van zaken is in de beeldende kunst in Nederland. Wat houdt ze bezig en waar gaat de kunst naartoe? Ze zoeken de spanning van een presentatie, een verhaal en van de verbinding met hun publiek.

Het werk van Tessa Langeveld

Tessa Langeveld is de tweede deelnemer in dit nieuwe project en bouwt de ruimte vol met oude ledikanten, tekeningen en objecten die een spontane nieuwe context krijgen. De fysieke ruimte is een belangrijk onderdeel in Tessa’s werk. De ruimte is het middel waardoor plaatsing van de momenten mogelijk wordt, waardoor er een dialoog ontstaat tussen de digitale ruimte en de fysieke ruimte en waar je van moment tot moment in kan ronddwalen.

Praktisch

De opening van Experiment in Expo 4 met het werk van Tessa Langeveld is op vrijdag 4 december om 16:30 uur. De expositie is te bezoeken tot en met 24 januari. Meer informatie is te vinden op www.concordia.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding