Afbeelding

Erg onbevredigend 0-0 gelijkspel Ajax-Twente

Algemeen

ENSCHEDE - FC Twente heeft een wel heel onbevredigende zaterdag achter de rug. In de zestiende speelronde van de Eredivisie speelden zij gelijk tegen Ajax. In de Johan Cruijff ArenA bleek de beginstand ook de eindstand: 0-0.

FC Twente begon naar eigen belevenis sterk tegen de Amsterdamse hoofdmacht: in vijf minuten tijd werd twee keer de paal geraakt, eerst door een inzet van Vaclav Cerny, daarna een kopbal van Michel Vlap. Tien minuten voor de thee ontving Ajax-verdediger Rensch een rode kaart, na een overtreding op een doorbrekende Van Wolfswinkel. Hoewel FC Twente dus met een man meer kon spelen, wist men dit voordeel niet te verzilveren met doelpunten.

In de tweede helft bleef het initiatief bij FC Twente, met diverse aanvallen die echter niet in treffers resulteerden. Eveneens bleek de Twentse verdediging te sterk voor de Amsterdamse hoofdmacht.

Ron Jans keek uiteraard met de nodige teleurstelling terug op het duel. Er wáren tijden dat Twente blij was geweest met puntenbehoud tegen Ajax, maar nu had er toch echt meer in moeten zitten. “In de tweede helft hebben we te weinig afgedwongen. Dat is jammer, dit voelt echt als puntverlies.”