Hengeloërs aan de slag met energiebesparing in huis

Hengeloërs aan de slag met energiebesparing in huis

Sinds begin oktober hebben al meer dan 400 huishoudens in Hengelo gebruik gemaakt van de actie Poen voor Groen. Met deze actie kunnen huiseigenaren in Hengelo tot €50 retour ontvangen op de aanschaf van energiebesparende producten voor in huis.

HENGELO - De actie Poen voor Groen wordt door de Stichting Duurzaam Thuis Twente georganiseerd namens zeven Twentse gemeenten. Een lange lijst met producten valt onder de regeling, zoals tochtstrips voor betere isolatie, een waterbesparende douchekop voor waterbesparing of LED-lampen voor minder stroomverbruik. Schaf je een energiebesparend product aan bij een van de deelnemende winkels, dan ontvang je tot €50 retour op je aankoop door het uploaden van de kassabon op www.poenvoorgroen.nl.

‘Dubbel’ besparen

Deelnemers besparen niet alleen door het retour ontvangen van geld. Ze kunnen ook nog eens flink besparen op de energierekening. Zo kunnen tochstrips zorgen voor een besparing op de gasrekening van €60 per jaar. Een gemiddeld huishouden bespaart jaarlijks 7.500 liter warm water en bijna 44 m³ gas met een energiebesparende douchekop, goed voor zo’n €50 per jaar. De besparing op sluimerenergie met een stekkerdoos levert bij oude apparaten op jaarbasis al snel meer dan €50 op.

Deelnemende winkels

In Hengelo doen de volgende winkels mee: Gamma | Wegtersweg 5-21; Hubo | Torenlaan 3; Hubo Hengelo Zuid | Boekeloseweg 91; Karwei | Enschedesestraat 127; Plentyparts | Marskant 12; Praxis | Het Plein 200; Tuulk | Reitzstraat 34

De actie Poen voor Groen loopt nog tot 31 maart 2021. In totaal zouden zo’n 5000 huiseigenaren gebruik kunnen maken van de actie. Voor meer informatie, de productenlijst en het uploaden van een kassabon, kijk op www.poenvoorgroen.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding