Harold en Jacky helpen bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk mensen aan passend vrijwilligerswerk.
Harold en Jacky helpen bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk mensen aan passend vrijwilligerswerk.

Wijkracht helpt op het ontwikkelplein bij het vinden van vrijwilligerswerk

Algemeen

HENGELO - Als vrijwilliger kunt u veel betekenen voor een ander of een organisatie, of zoals Harold het zegt: “Vrijwilligers zijn een onmisbaar onderdeel van de samenleving.” Hij helpt samen met Jacky bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk mensen aan passend vrijwilligerswerk. Het spreekuur is op het ontwikkelplein op de tweede verdieping van de Bibliotheek. 


Jacky: “We hebben drie soorten van bemiddeling. De koude, dat betekent dat mensen zelf zoeken naar een vacature in ons bestand. De lauwe: we bekijken gezamenlijk onze vacatures. En tot slot de warme: hierbij zijn vaak mensen naar ons doorverwezen. We helpen iemand dan veel meer. Brengen hem of haar bijvoorbeeld rechtstreeks met een organisatie in contact. Harold: “Het is mooi als we iemand goed kunnen helpen naar vrijwilligerswerk.”

Er is veel behoefte aan vrijwilligers en dan vooral aan meer jonge mensen. Mensen worden ouder, er is meer vergrijzing. Veel vacatures zijn dan ook in de zorgsector, bijvoorbeeld gastvrouw of activiteitenbegeleider, of maatje voor een eenzame oudere. Harold: “Of voor een eenzame jongere. Maar ook voor mensen die meer met techniek of cultuur hebben, is er genoeg leuk vrijwilligerswerk te doen. Denk eens aan organisaties als Metropool, Oyfo, Kamak, het IVN. En vergeet ook de sportverenigingen niet.” Jacky benadrukt: “Zeker als je niet meer werkt, is vrijwilligerswerk fijn om te doen. Ik heb het zelf ervaren, je hoort er dan nog helemaal bij.”


Het spreekuur van Wijkracht over vrijwilligerswerk wordt van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 14.00 uur gehouden op het ontwikkelplein in Bibliotheek Hengelo aan de Beursstraat 34. Dit inloopspreekuur is gratis.

bibliotheekhengelo.nl

Bibliotheek Hengelo

boek
Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis 13 uur geleden
Peter van Lange.
'Zin in levensbeschouwing' met Peter van Lange op 10 april 26 mrt, 14:32
Afbeelding
Paasshow bij Zuithof 26 mrt, 14:30
Patricia van Deutekom presenteert haar twee meest recente werken; het duet étude des hommes en kwartet Unman. Foto: Martijn Kappers
Homme: een indrukwekkende double-bill van LAVA Collective 26 mrt, 14:28
Afbeelding
Palmpasen! 26 mrt, 14:27
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 26 mrt, 11:48
Het Sideways BMX Racing Team. Eigen foto.
Op jacht naar veel finalerondes 22 mrt, 12:31
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:54