De Dansgroep van de Hengelose Revue. Foto: Iza Fotografie.
De Dansgroep van de Hengelose Revue. Foto: Iza Fotografie.

‘Na drie jaar weer op de planken’

Algemeen

Ze staan te popelen van ongeduld bij de Hengelose Revue. Er zijn weer voorstellingen dit jaar. “Eindelijk na drie jaar weer op de planken van de Schouwburg Hengelo. De kaartverkoop begint aardig aan te trekken”, zegt bestuurslid en acteur Henk Kiewik van de Hengelose Revue. De première is vrijdag 27 januari.

HENGELO - Na een afwezigheid van twee jaar is er dus eindelijk weer een Hengelose Revue. Tijdens de coronapandemie ging een streep door de voorstellingen in de Schouwburg Hengelo. Nu hoopt de Hengelose Revue weer in het vertrouwde ritme te komen. “Wij houden elk jaar een revue. De aftrap voor de volgende revue is op 1 september. Dan beginnen de repetities, die tot februari duren”, zegt Kiewik. Maar nu is alle aandacht uiteraard nog gericht op deze revue. Hoge Nood heet de voorstelling dit jaar. De eerste is op vrijdag 27 januari. Maar maandag 23 januari wordt ook een bijzondere dag voor het gezelschap van de Hengelose Revue. Dan rijden twee vrachtwagens van de hal aan de Torenlaan naar de Schouwburg Hengelo. “In de hal aan de Torenlaan houden we de repetities. We gaan 23 januari met twee vrachtauto’s vol met onder meer decors, podia en kleding van de Torenlaan naar de Schouwburg Hengelo”, zegt Kiewik. Op de daaropvolgende dagen wordt er opgebouwd. Dan moet alles in gereedheid worden gebracht voor de voorstellingen. “Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt er onder meer opgebouwd en gerepeteerd voor de revue. Het is inmiddels de 68ste revue sinds de oprichting. We bestaan dit jaar zeventig jaar. Twee keer kon het niet doorgaan vanwege de coronapandemie”, zegt Kiewik. Voor deze editie was hij ook even bevreesd. “Dat was toen het nieuwe virus in China begon”, zegt Kiewik. Enkele weken geleden vreesde Europa nog voor een nieuwe besmettingsgolf. Maar tot grote opluchting van iedereen laaide corona hier niet opnieuw op. Nu zijn er bij de organisatie van de Hengelose Revue geen twijfels meer. “We hebben een geweldige voorstelling”, belooft Kiewik. 

Bijna zestig vrijwilligers werken mee aan deze editie. “Ze zetten een zeer professionele revue op de planken. Een hilarisch toneelstuk, live orkest, zangers en zangeressen en een grote dansgroep: het is lachen en genieten”, aldus Kiewik. Er zijn zes voorstellingen eind januari en begin februari. Meer info op de website.

www.hengeloserevue.nl

Zes voorstellingen eind januari en begin februari

‘Kaartverkoop begint aardig aan te trekken’

Stefan Wegdam

Afbeelding
Afbeelding
Meer sportclubs op Koningsdag gisteren
Afbeelding
Cursus Kunstgeschiedenis met Mary Muller vanaf 16 februari gisteren
Afbeelding
Twentse apothekers zamelen handtekeningen in voor actie 26 jan, 09:32
Afbeelding
Vervuilde grond in tuinen HasselerEs? 26 jan, 09:30
Afbeelding
FC Twente pakt thuis 2-0 zege tegen FC Utrecht 25 jan, 12:27
Afbeelding
Fysiotherapie Zuid Hengelo bestaat 10 jaar 25 jan, 09:15
Afbeelding
La Dolce Vita! 25 jan, 09:13
Afbeelding
Hengelose scholieren gaan ruimte in 24 jan, 09:57