Job ten Thije is de nieuwe oefenmeester bij ATC'65. Hij ondertekende onlangs zijn contract. Foto: Robert Reijmerink.
Job ten Thije is de nieuwe oefenmeester bij ATC'65. Hij ondertekende onlangs zijn contract. Foto: Robert Reijmerink.

Eerste seizoenprijs is voor ATC’65

Algemeen

ATC’65 is de tweede seizoenshelft goed begonnen. De ploeg van de nieuwe trainer Job ten Thije versloeg koploper Bon Boys met 1-0. ATC’65 is daardoor medekoploper in de tweede klasse en pakte de eerste periodetitel.

HENGELO - Job ten Thije is de nieuwe oefenmeester bij de club uit Hengelo, die na dit seizoen de overstap naar het zaterdagvoetbal maakt. De nieuwkomer is de opvolger van René Remie. Hij werd enkele maanden geleden getroffen door een beroerte. Ten Thije maakt deze competitie af en voorziet het eerste elftal ook volgend seizoen van oefenstof. In de zomer moet hij een nieuwe selectie gaan samenstellen. Zoals bekend heeft ATC’65 voor het zaterdagvoetbal gekozen. Na de zomer is er geen eerste elftal op zondagmiddag meer. Spelers van het huidige eerste elftal op zondag, het zaterdagelftal en jeugdspelers moeten een plek in de nieuwe selectie zien af te dwingen. ATC’65 heeft ook nog een eerste elftal op zaterdag. Die ploeg speelt in de derde klasse. Bij een promotie van de zondagploeg begint ATC’65 na de zomer in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. De eerste seizoenprijs is binnen. ATC’65 pakte de eerste periodetitel door de inhaalwedstrijd tegen Bon Boys met 1-0 te winnen. Daardoor zijn er nu drie koplopers: Bon Boys, ATC’65 en BWO. Het drietal heeft na elf speeldagen 22 punten. ATC’65-Bon Boys leek in een doelpuntloze remise te eindigen, maar in blessuretijd viel de winnende treffer. Mervin Jansman schoot de bal in de kruising: 1-0. “We zijn heel blij met deze zege. Bon Boys is een heel goede ploeg. In de eerste helft combineerde Bon Boys gemakkelijker dan wij. Maar wij hadden moeite met de tegenwind. Toch kregen we in de eerste helft een grote kans op de openingstreffer”, zegt Ten Thije. Na de rust was er meer evenwicht. “Het was een gelijkopgaande tweede helft waarin wij meer kansen kregen.” Uiteindelijk viel de enige treffer in de extra tijd waardoor het bovenin de tweede klasse nog spannender is geworden. Na de inhaalwedstrijd staat er komende zondag een compleet programma op de rol in de tweede klasse.
ATC’65-Stevo, 14 uur.

Job Ten Thije vindt het moeilijk om in te schatten of zijn ploeg een titelkandidaat is. “Dat is lastig te zeggen. Ik ben nieuw in het amateurvoetbal. De andere ploegen ken ik niet. Ik heb in de eerste weken een goede indruk gekregen van ATC’65. Het is een jonge en talentvolle groep.”

‘Een jonge en talentvolle groep’

Meteen een prijs bij debuut nieuwe trainer ATC’65

Stefan Wegdam

Afbeelding
Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! 6 dec., 09:55
Afbeelding
Een vervolg op Hengelo Heroes 1943 5 dec., 15:10
Afbeelding
Op de bres voor de oude bibliotheek 5 dec., 15:08
Afbeelding
Heracles nipt onderuit tegen Sparta 5 dec., 15:07
Afbeelding
FC Twente steviger in de top vier na zege op 'Kowet' 5 dec., 15:06
Afbeelding
Vrijwilligerswerk Hengelo en Leerwerkloket op Ontwikkelplein 5 dec., 15:05
Afbeelding
Voetenbord met tv-lift bij totaalBED 5 dec., 15:04
Afbeelding
An Exclusive Acoustic Night: 10cc, The Hollies en The Sweet originals 5 dec., 15:03