Job ten Thije is de nieuwe oefenmeester bij ATC'65. Hij ondertekende onlangs zijn contract. Foto: Robert Reijmerink.
Job ten Thije is de nieuwe oefenmeester bij ATC'65. Hij ondertekende onlangs zijn contract. Foto: Robert Reijmerink.

Eerste seizoenprijs is voor ATC’65

Algemeen

ATC’65 is de tweede seizoenshelft goed begonnen. De ploeg van de nieuwe trainer Job ten Thije versloeg koploper Bon Boys met 1-0. ATC’65 is daardoor medekoploper in de tweede klasse en pakte de eerste periodetitel.

HENGELO - Job ten Thije is de nieuwe oefenmeester bij de club uit Hengelo, die na dit seizoen de overstap naar het zaterdagvoetbal maakt. De nieuwkomer is de opvolger van René Remie. Hij werd enkele maanden geleden getroffen door een beroerte. Ten Thije maakt deze competitie af en voorziet het eerste elftal ook volgend seizoen van oefenstof. In de zomer moet hij een nieuwe selectie gaan samenstellen. Zoals bekend heeft ATC’65 voor het zaterdagvoetbal gekozen. Na de zomer is er geen eerste elftal op zondagmiddag meer. Spelers van het huidige eerste elftal op zondag, het zaterdagelftal en jeugdspelers moeten een plek in de nieuwe selectie zien af te dwingen. ATC’65 heeft ook nog een eerste elftal op zaterdag. Die ploeg speelt in de derde klasse. Bij een promotie van de zondagploeg begint ATC’65 na de zomer in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. De eerste seizoenprijs is binnen. ATC’65 pakte de eerste periodetitel door de inhaalwedstrijd tegen Bon Boys met 1-0 te winnen. Daardoor zijn er nu drie koplopers: Bon Boys, ATC’65 en BWO. Het drietal heeft na elf speeldagen 22 punten. ATC’65-Bon Boys leek in een doelpuntloze remise te eindigen, maar in blessuretijd viel de winnende treffer. Mervin Jansman schoot de bal in de kruising: 1-0. “We zijn heel blij met deze zege. Bon Boys is een heel goede ploeg. In de eerste helft combineerde Bon Boys gemakkelijker dan wij. Maar wij hadden moeite met de tegenwind. Toch kregen we in de eerste helft een grote kans op de openingstreffer”, zegt Ten Thije. Na de rust was er meer evenwicht. “Het was een gelijkopgaande tweede helft waarin wij meer kansen kregen.” Uiteindelijk viel de enige treffer in de extra tijd waardoor het bovenin de tweede klasse nog spannender is geworden. Na de inhaalwedstrijd staat er komende zondag een compleet programma op de rol in de tweede klasse.
ATC’65-Stevo, 14 uur.

Job Ten Thije vindt het moeilijk om in te schatten of zijn ploeg een titelkandidaat is. “Dat is lastig te zeggen. Ik ben nieuw in het amateurvoetbal. De andere ploegen ken ik niet. Ik heb in de eerste weken een goede indruk gekregen van ATC’65. Het is een jonge en talentvolle groep.”

‘Een jonge en talentvolle groep’

Meteen een prijs bij debuut nieuwe trainer ATC’65

Stefan Wegdam

Afbeelding
Afbeelding
Meer sportclubs op Koningsdag 27 jan, 10:50
Afbeelding
Cursus Kunstgeschiedenis met Mary Muller vanaf 16 februari 27 jan, 10:48
Afbeelding
Twentse apothekers zamelen handtekeningen in voor actie 26 jan, 09:32
Afbeelding
Vervuilde grond in tuinen HasselerEs? 26 jan, 09:30
Afbeelding
FC Twente pakt thuis 2-0 zege tegen FC Utrecht 25 jan, 12:27
Afbeelding
Fysiotherapie Zuid Hengelo bestaat 10 jaar 25 jan, 09:15
Afbeelding
La Dolce Vita! 25 jan, 09:13
Afbeelding
Hengelose scholieren gaan ruimte in 24 jan, 09:57