Einde renovatie Twentebad in zicht


<p>Het Twentebad is bijna weer klaar voor de toekomst.</p>

Het Twentebad is bijna weer klaar voor de toekomst.

(Foto: Gemeente Hengelo)

Einde renovatie Twentebad in zicht

Het Twentebad is bijna weer klaar voor de toekomst. Komende weken moet er alleen nog onderhoud gepleegd worden aan de recreatiezaal, met de glijbanen, duikplanken en klimwand. Door deze ingrijpende reparaties gaan de recreatiebaden tot eind december dicht. De rest van de baden (het instructiebad voor de zwemlessen, het wedstrijd-bad en het 50 meter sportbad) zijn wel gewoon geopend voor publiek.

Hengelo - De renovatie van het Twentebad stond voor het belangrijkste deel in het teken van het toekomstbestendig maken van de functie van de accommodatie. Er is de afgelopen jaren rekening gehouden met de wensen van alle Hengeloërs, jong en oud, gezond en met een beperking of handicap. Er is nu meer ruimte voor sport, groepslessen, schoolzwemmen, zorg, ontmoeting en revalidatie. Daarmee is het Twentebad een unieke voorziening voor Hengelo en omgeving die klaar is voor de toekomst.

Als Corona iets duidelijk maakt dan is het wel hoe belangrijk het is om gezond en fit te blijven. Bewegen in water heeft een aantal unieke eigenschappen. Dat geldt voor recreatie en sport, maar het is ook voor steeds meer personen de enige manier om goed te kunnen bewegen of revalideren. Al ver voor Corona is besloten dat Hengelo een multifunctioneel zwembad wil. Daarom heeft de gemeenteraad 5 jaar geleden gekozen om alleen al bijna 1,5 miljoen euro te investeren in de toegankelijkheid voor ouderen en mindervaliden.

Reparatie lekkages recreatiebaden

Bij de oplevering van de werkzaamheden in 2016 aan de recreatiebaden, bleek dat de nieuwe constructie rond de goten niet volledig waterdicht was. Er is de afgelopen jaren gepoogd dit op te lossen zonder grootschalig sloopwerk. Dit is helaas niet gelukt. De komende weken gaat de betrokken aannemer onder garantie een deel van de goten over ruim 130 meter slopen en anders opbouwen. Deze oplossing moet het probleem vanaf de basis aanpakken en oplossen.
Dit gaat naar verwachting nog de hele maand december duren.

Gevolgen voor bezoekers de komende weken

Vanwege de Coronamaatregelen is zwemmen op dit moment sowieso beperkt mogelijk. Voorlopig mag er niet recreatief worden gezwommen (meer informatie op www.twentebad.nl). Dat maakt dat de overlast beperkt is. Tijdelijk gaat de temperatuur in het 25m wedstrijdbad wel omhoog. Hierdoor blijft het mogelijk om “warm” baantjes te zwemmen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding