Foto: PR

Amerikaanse dramafilm Dark Waters in Filmhuis Alleman

GOOR - Filmhuis Alleman opent op dinsdag 24 november weer de deuren, na twee weken verplichte sluiting. Op het programma staat de film Dark Waters. Een pakkend, waargebeurd drama over een immens gifschandaal in de Verenigde Staten.

Dark Waters vertelt het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott die net partner is geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemie bedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veiliggesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. 

In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemieconcern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid van een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën. Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht tegen het chemieconcern, waarbij hij niet alleen zijn carrière en reputatie op het spel zet, maar ook zijn relatie met zijn vrouw Sarah en zijn eigen gezondheid zwaar op de proef stelt.
Door de aangescherpte Corona-maatregelen is het aantal zitplaatsen in Filmhuis Alleman voorlopig beperkt tot 30.Aanvang: 19.30 uur. Entree: € 6,00.Kaartjes zijn, bij voorkeur, on-line te bestellen via filmhuisalleman.nl. Mocht dat niet lukken, dan kunt u op maan-, woens- en vrijdagochtend tussen 9.00 en 12.00 een kaartje kopen in de Reggehof. Op filmhuisalleman.nl is ook het volledige filmprogramma te bekijken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden