Foto: Tetem

Toekenning uit het Generators fonds voor Innocent

De bijdrage uit het Generators fonds is weer toegekend! Het fonds ondersteunt projecten van underground cultuurmakers in heel Twente op het gebied van creatieve technologie, game-design, dance, electronic music, avant-garde kunst en festivals. Subcultureel centrum Innocent ontvangt de toekenning in de tweede ronde aanvragen uit het Generators fonds. De derde ronde voor aanvragen van Generators is inmiddels gestart.

HENGELO - Dit kwartaal heeft opnieuw een project een toekenning gekregen uit het Generators fonds. Het Generators fonds ondersteunt projecten van underground cultuurmakers in Twente op het gebied van creatieve technologie, game-design, dance, electronic music, avant-garde kunst en festivals. Bij de projecten staan samenwerking, creativiteit, technologie en innovatie centraal. De aanvraagrondes vinden vier keer per jaar plaats. In oktober zijn de aanvragen uit deze ronde beoordeeld door de adviescommissie bestaande uit: Gabey Tjon a Tham (geluidskunstenaar en onderzoeker uit Den Haag), Harco Rutgers (eigenaar Esc.rec. en De Perifeer) en Charlien Adriaenssens (art programmer bij WORM Rotterdam). De aanvragen zijn beoordeeld op het creatieve, technologische en innovatieve aspect, het belang voor het publiek en het belang voor de Generators en het genre.

‘Livestream’

Het project ‘Livestream’ van subcultureel centrum Innocent is positief beoordeeld voor de manier waarop het lokaal talent een kans biedt zich online te presenteren. Het bestaande livestream-project gaat een verbinding aan tussen live DJ’s en VJ-art. Het project heeft als doel de bezoekers online een totaalbeleving te laten ervaren met elektronische muziek- en beeldexperimenten. Bij het project worden huidige en potentiële Generators betrokken en de commissie ziet dit als een waardevolle toevoeging voor de sector. Met de bijdrage uit het Generators fonds wil Innocent de kwaliteit van het beeldexperiment verbeteren. Door de inzet van nieuwe apparatuur wil Innocent de ervaring voor de digitale bezoekers nog dichter bij een live-ervaring brengen.

Derde ronde

De derde ronde voor het indienen van een aanvraag is inmiddels gestart. Om een aanvraag te kunnen doen dient de hoofdaanvrager aangesloten te zijn bij het netwerk Generators. De sluitingsdatum voor aanvragen in deze ronde ligt op 10 december 2020.

Meer informatie over de Generators en contactinformatie voor aansluiting bij het netwerk zijn te vinden op de website: generators-space.nl . De inzet van de bijdragen uit het fonds zijn ook te volgen via deze website van de Generators.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden