<p>Sabine van den Bosch</p>

Sabine van den Bosch

(Foto: PR)

Sabine van den Bosch: ‘Via Werkbezoekdag nieuwe carrièrekansen ontdekken’

Dit jaar gaat de boeken in als onvergetelijk. Bedrijven gaan failliet, de werkloosheid stijgt en werkgelegenheid in bepaalde sectoren wordt de das om gedaan. Grote onzekerheid overheerst op de arbeidsmarkt in Twente en dan moeten de grootste klappen nog gaan vallen. Voor werkzoekenden geen goed vooruitzicht, want waar liggen nu de kansen? Om deze groep perspectief te bieden, organiseert JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden, op 25 november de Werkbezoekdag.

ENSCHEDE -  Een landelijk event waarbij honderden professionals online netwerkgesprekken aanbieden om werkzoekenden meer te vertellen over het werk in hun functie of branche. Voor Sabine van den Bosch uit Twente komt deze dag als gelegen: ”Ik hoop zo nieuwe kansen en mogelijkheden te ontdekken waar ik me in kan gaan vastbijten.”

Voor Sabine van den Bosch uit Enschede is de Werkbezoekdag de kans om andere branches te onderzoeken. Sabine van den Bosch: “Ik werkte jaren als horecaondernemer en leidinggevende in de hospitality. In mijn laatste baan als verbindende regiomanager voor een grote netwerkorganisatie was ik helemaal op mijn plek. Het verbinden en verzorgen van mooie kennisevents voor ondernemers stopte en Corona maakte een eind aan event- en horeca jobs. Dit jaar heb ik slapende talenten van mezelf verder ontwikkelt. Dit maakt dat ik nu ook andere kansen zie in voor mij nieuwe werkgebieden. Om erachter te komen of ik met mijn talent en werkervaring ook voor een gemeente of instelling zou kunnen werken is een gesprek met professionals uit deze branches een uitkomst! Ik zou dat anders minder snel zomaar even doen en vind het fantastisch dat JobOn dit initiatief aanbiedt en organiseert. Ik weet zeker dat het mijn horizon verbreedt en mij misschien nieuwe carrièrekansen brengt.”

Laatste zetje om switch te maken

Professionals werken mee om werkzoekenden te informeren over hun baan, bedrijf of branche. Het is niet nodig om concrete vacatures te hebben, het draait tijdens de Werkbezoekdag om netwerken. In Twente doet Kees Venner mee, hij is hoogleraar aan de Universiteit Twente. “Ik zet me graag in voor werkzoekenden om hen te helpen bij hun zoektocht naar een baan. Een universiteit is een bijzondere omgeving om te werken en er zijn veel functies op allerlei niveaus: administratief, secretarieel, in de ICT, technische ondersteuning, leiding geven aan een laboratorium en uiteraard academisch. De Universiteit Twente is met haar groene campus bovendien een bijzonder mooie omgeving om te werken. Ook binnen onze sector verandert er nu veel, maar er zijn nog genoeg mogelijkheden en vooral technische vacatures zijn niet makkelijk in te vullen. Ik vertel graag meer in een online netwerkgesprek op 25 november. Het zou leuk zijn als ik op deze manier weer iemand op nieuwe ideeën kan brengen of misschien net dat laatste zetje kan geven om een switch te gaan maken. Daar heb ik graag een uurtje voor over!”, aldus Kees Venner.

Kracht van netwerken

JobOn biedt met de Werkbezoekdag een extra steuntje in de rug voor werkzoekenden die hun baan zijn kwijt geraakt, een carrièreswitch overwegen of moeite hebben met netwerken. Pieter Vermeer, oprichter van JobOn en projectleider van de Werkbezoekdag: “Bij JobOn geloven we in de kracht van netwerken. Dat staat centraal bij alles wat we doen. We zien dagelijks dat dit resulteert in nieuwe kansen en het is altijd slim verder te kijken waar je met jouw talenten meer kansen op werk hebt, zeker nu in deze gekke tijd.”

Kansen pakken op de Werkbezoekdag

De 7e editie van de Werkbezoekdag vindt plaats op 25 november. Alle deelnemende professionals zijn binnenkort te vinden op www.werkbezoekdag.nl. Werkzoekenden kunnen hierna online ‘werkbezoeken’ inplannen. Meedoen is nog steeds mogelijk, zowel voor organisaties als voor werkzoekenden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding