Winnie Duiven.
Winnie Duiven.

Leeskring bij de Volksuniversiteit in Almelo met Winnie Duiven

Algemeen

Ik ben Winnie Duiven en ik leid maandelijks een ‘Leeskring’ op de woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur bij de Volksuniversiteit in Almelo.  

ALMELO - Wat is er leuker dan lezen? Praten over boeken! En dat kan in een leeskring of leesclub, waarvan er inmiddels al een paar duizend in Nederland zijn. Deze leeskring is voor volwassenen, niet alleen bejaarden maar ook voor dertigers en veertigers. Met elkaar bespreek je hoe je het boek hebt gevonden, of je het met plezier hebt gelezen of juist niet. Is het boek voor je gaan leven en was het vlot te lezen of was het niet om door te komen?

Deze vragen leveren altijd tegengestelde meningen op. Wat de een humoristisch vindt, daar ziet een ander helemaal geen humor. Wat de een geweldig vindt, vindt de ander totaal ongeloofwaardig. Dat mag allemaal, iedereen moet kunnen en durven zeggen wat hij/zij van het boek vindt. Soms sta je alleen met je mening. Ook dat moet kunnen. 


Een boek is langer in je gedachten als je er met een ander over gesproken hebt. Het is prettig en verrijkend eens de mening van een ander te horen. Verhalen leren de lezer zich in anderen te verplaatsen en zijn inzicht in zichzelf te vergroten. En…… literatuur kan troost en herkenning bieden. Bovendien lees je andere boeken dan je normaal zou doen. Ik onderschrijf de uitspraak van een bekende schrijver ‘Als je wilt blijven lezen, blijf je ook leven’.


Winnie Duiven-Dokter


Kijk voor een actueel overzicht van de aankomende cursussen en workshops op de website: www.volksuniversiteit-hengelo.nl

Volksuniversiteit Hengelo

Pen
Afbeelding
Meer sportclubs op Koningsdag 27 jan, 10:50
Afbeelding
Cursus Kunstgeschiedenis met Mary Muller vanaf 16 februari 27 jan, 10:48
Afbeelding
Twentse apothekers zamelen handtekeningen in voor actie 26 jan, 09:32
Afbeelding
Vervuilde grond in tuinen HasselerEs? 26 jan, 09:30
Afbeelding
FC Twente pakt thuis 2-0 zege tegen FC Utrecht 25 jan, 12:27
Afbeelding
Fysiotherapie Zuid Hengelo bestaat 10 jaar 25 jan, 09:15
Afbeelding
La Dolce Vita! 25 jan, 09:13
Afbeelding
Hengelose scholieren gaan ruimte in 24 jan, 09:57