Nanna de Hullu voor enkele door haar gemaakte schilderijen.
Nanna de Hullu voor enkele door haar gemaakte schilderijen.

Hopen op meer naamsbekendheid

Algemeen

Nanna de Hullu exposeert in het Lambooijhuis aan de Langestraat 37 in Hengelo. “Het is mijn eerste solotententoonstelling. Ik hoop dat ik iets meer naamsbekendheid krijg en dat mijn werken gezien worden”, zegt De Hullu. 

HENGELO - De schilderijen van De Hullu zijn te zien tot en met zondag 12 februari. Belangstellenden hebben dus nog ruim vier weken de tijd om een kijkje te nemen in het Lambooijhuis. De expositie duurt in totaal twee maanden. “Een maand geleden is de tentoonstelling begonnen. Ik werd daarvoor gevraagd door curator Miriam Bonder van het Lambooijhuis. Het leek mij een leuke gelegenheid mijn schilderijen te laten zien. Het is mijn eerste solotentoonstelling”, zegt de 35-jarige inwoonster van Enschede. Exposeren is voor De Hullu niet vanzelfsprekend. Ze heeft daarvoor een lange weg moeten afleggen. “Ik ben geboren met een hartafwijking. Van het speciaal onderwijs ben ik naar de kunstacademie gegaan. Mijn studie aan de AKI duurde zes jaar. Van 2008 tot 2014.” De studie duurde langer dan gebruikelijk, omdat ze ook naar het ziekenhuis moest vanwege haar hartafwijking. Om medische redenen moesten de studieactiviteiten tijdelijk neergelegd worden. Maar de fysieke hobbels heeft ze overmeesterd. De Hullu ging vervolgens exposeren op groepstentoonstellingen zoals de Art brut biënnale. Nu exposeert ze dus voor het eerst solo. De tentoonstelling heeft ook een naam: Mossen en Mensen. Die titel kan niet los worden gezien van haar leven. “Ik ben geboren met een half hart. Mijn werk gaat over ademen, leven, groeien en zelfontwikkeling. De mossen staan daar symbool voor. Die kunnen alleen groeien en gedijen op een plek waar de lucht heel zuurstofrijk is.” Haar huidige werk bestaat uit landschappen en portretten. Het landschap van Schotland trekt De Hullu zeer aan. Daarbij zoomt zij regelmatig in op de mossen die daar op de boomtakken groeien. “De expositie is te zien van woensdag tot en met zaterdag vanaf 15 uur. Ook is de tentoonstelling in de avonduren te zien. Op de zaterdagen ben ik aanwezig in het Lambooijhuis”, zegt ze. 

Nanna de Hullu (1987) groeide op in Boekelo en woont in Enschede. Ze studeerde in 2014 af aan de AKI, richting autonoom beeldende kunst met als specialisatie tekenen en schilderen. Al tijdens haar studie had ze een voorliefde voor organische vormen en landschappen, die zij vaak verbond met een persoonlijk thema.

www.nannadehullu.nl

Tekenen en schilderen als specialisatie

Nanna de Hullu exposeert in het Lambooijhuis in hengelo

Stefan Wegdam

Afbeelding
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Wim Maulany geeft weer een tweetal cursussen bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Cursussen Tai Chi Chuan en QI-gong gegeven door Wim Maulany 18 apr, 11:32
Marjon Weerink met het boek Podiumbeest. Eigen foto.
Ook dit jaar een nominatie voor boekenschrijfster Marjon Weerink 18 apr, 11:29
Wilhelmina Bakkenes tijdens de opening van de expositie bij de Möllerwerf (foto: Gertjan Versteeg).
Leven omarmen en met kleur verdergaan 18 apr, 11:28
Kinsaini Ong-A-Fat, ouderling Holy Ghost Revival Chapel Hengelo.
Holy Ghost Revival Chapel Hengelo opent nieuwe kerk 16 apr, 14:13
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 16 apr, 14:11
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 16 apr, 14:09
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 14:07