<p>Telgenflat met 75 jaar wederopbouw kadertje</p>

Telgenflat met 75 jaar wederopbouw kadertje

(Foto: Anne van de Maat)

75 jaar wederopbouw Hengelo: fotoactie voor alle inwoners

In December, om precies te zijn op 22 December, is het 75 jaar geleden dat het Herbouwplan Noord, het wederopbouwplan voor de binnenstad Hengelo gepresenteerd werd. 

HENGELO - Hengelo is in de oorlogsjaren onderhevig geweest aan maar liefst 53 bombardementen, waardoor de stad flink gehavend uit de oorlog kwam. Een groots en voortvarend wederopbouwplan werd gepresenteerd om Hengelo opnieuw op te bouwen. Een plan dat getuigt van visie, vooruitgang en moderniteit.

Hier willen we bij stilstaan en daarom heeft Stichting Erfgoed Hengelo een corona-proof programma ontwikkeld rondom het thema 75 jaar wederopbouw. Een van de activiteiten is de foto-actie #75jaarwederopbouwHengelo die we via Instagram starten, waarbij we jullie, alle inwoners van Hengelo uitdagen om de Hengelose wederopbouwpanden met een speciaal ontworpen polaroid-kadertje vast te leggen.

Doe je mee?

Het thema is “niet lullen maar wederopbouw kadertjes vullen”. Wij dagen jullie uit om met het #75jaarwederopbouwhengelo-kadertje op stap te gaan en je mooiste wederopbouw pand(en) van Hengelo vast te leggen. Verras ons, wees creatief en laat zien hoe jij jouw wederopbouwpand weet te ‘framen’.  Zoom in of uit en kader zo jouw highlight van de wederopbouwperiode! Geef ook even aan waar je de foto gemaakt hebt of wat we zien.

Naast de wederopbouw- parels uit het centrum en de wijk Klein Driene, zijn er meerdere wederopbouw- hoogstandjes in Hengelo te vinden, weet jij ze vast te leggen? Denk aan scholen, huizen, industrie, het ziekenhuis maar ook aan de Wederopbouwkunst, welke door heel Hengelo is terug te vinden en vergeet daarbij de mooie details niet. 

Plaats jouw tofste foto op je Instagram (IG)-site en tag ons @wederopbouw_erfgoed_hengelo of stuur ze ons toe via een Direct Message (DM). We plaatsen ze dan op onze Instagram-site met een verwijzing naar jou natuurlijk. Als je niet op Instagram zit kun je ook gewoon met je mobiel en het speciale kadertje foto’s maken van de wederopbouw in Hengelo, waar en wat dan ook.  Stuur deze foto’s naar info@erfgoedhengelo.nl

De eerste 30 kadertjes worden vrij uitgegeven.  De kadertjes liggen klaar bij Hengelo Promotie aan de Markt. 1 per persoon. We zouden het leuk vinden als je het kadertje doorgeeft. Wellicht vind je huisgenoot of buurman het nog leuk om een ‘rondje Wederopbouw’ te maken?

De actie start op 12 november en bij voldoende deelname zoeken wij een locatie in de binnenstad om de foto’s te exposeren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding