Foto:
aangeboden door Webnexus

Wij helpen ondernemers een sterke website te ontwikkelen

Je zou kunnen stellen dat webdesign aan de basis staat van een goede, overtuigende website. Het is het fundament waarop je verder moet bouwen. Zo is het bijvoorbeeld pas echt zinvol om goede content te hebben, wanneer de bezoeker ook in staat is deze makkelijk te bereiken. Je hebt er vrijwel niks aan wanneer het design chaotisch is en niemand weet waar hij of zij moet zijn.

Nu is dat natuurlijk een extreem geval, maar dit is zeker wel iets dat momenteel speelt. Veel websites zijn niet logisch ingedeeld. Hierdoor is het voor bezoekers niet zo makkelijk mogelijk gemaakt om naar andere pagina’s door te klikken. Bijvoorbeeld voor meer informatie of om ook daadwerkelijk een product of dienst te kopen. Dit is in de basis echter wel wat je juist wilt. Bezoekers waarderen het ten zeerste wanneer de indeling van de website duidelijk is. Ze vinden het prettig en blijven daardoor waarschijnlijk langer hangen. 

Hetzelfde geldt voor de visuele aspecten van het ontwerp van je website. Wanneer de kleurencombinaties en de verschillende patronen ze aanspreekt, neemt opnieuw de kans toe dat ze de website als prettig ervaren. Hoe comfortabeler je het voor de bezoeker maakt, hoe groter de kans dat je uiteindelijk je doel bereikt. 

De waarde van een investering in een aantrekkelijk ontwerp

In zakelijke termen is het de bedoeling dat een investering zich ook daadwerkelijk uitbetaalt. Anders heeft het natuurlijk geen zin om deze investering te doen. Bij een investering in webdesign is hier eigenlijk altijd sprake van. Puur omdat de volgende voordelen hiermee te bereiken zijn: 

  • ·        Meer verkopen: Mocht je een dienst of een product verkopen, dan gaat een aantrekkelijk ontwerp leiden tot meer verkopen. Je bent dankzij een logische indeling bijvoorbeeld in staat om bezoekers aan te zetten tot een call-to-action. Of een verkooppagina ziet er in z’n algemeenheid qua kleurpatronen een stuk aantrekkelijker uit.

  • ·        Houdt bezoekers langer op de website: Bovendien gaat een goed webdesign hoe dan ook leiden tot een langere bezoekduur op jouw website. Dankzij een goede indeling navigeren bezoekers bijvoorbeeld vaker naar andere pagina’s. Het biedt meer kansen om je doel te bereiken.

  • Vergroot kans dat bezoekers terugkeren: En na een prettige ervaring op jouw website, neemt de kans ook toe dat bezoekers terugkeren. Simpelweg omdat ze het fijn vonden om op jouw website aanwezig te zijn. 

Behoefte aan een overtuigend webdesign in Hengelo? Bij WebNexus helpen we je graag! 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden