Afbeelding

Geslaagde start van 2023 voor FC Twente: 2-0 winst

Algemeen

ENSCHEDE - FC Twente is het nieuwe jaar goed begonnen. Afgelopen vrijdagavond 6 januari stond al het eerste duel van 2023 op het programma. FC Twente wist in de Grolsch Veste een 2-0 zege op FC Emmen te pakken.

Trainer Ron Jans was uiteraard blij met het resultaat, hoewel hij van mening was dat het duel eerder beslist had kunnen zijn: er waren veel voorzetten, maar goals volgden pas laat. Er had ook vaker gescoord kunnen worden na de beslissende treffers. “Ik vind dat we, zeker voorin, de situaties beter moeten uitspelen. Als je 2-0 voorstaat, moet je niet te laconiek worden. Er zaten momenten bij waarop je kritisch moet zijn. Je moet ook in alles, concentratie, fysiek, weer competitieritme opdoen.”

Bijzondere aandacht was er ook voor Alfons Sampsted; de IJslandse verdediger maakte namelijk zijn debuut voor FC Twente in de Veste. In het interview na afloop was hij blij met het verloop van de avond. Hij had vooraf al het nodige gehoord over de Twentse fans, en ze stelden niet teleur qua sfeer. “De energie die je krijgt van de fans; dat is zeker tien procent. Daarom kunnen we zo’n wedstrijd met veel energie beginnen.”

Afbeelding
Meer sportclubs op Koningsdag 27 jan, 10:50
Afbeelding
Cursus Kunstgeschiedenis met Mary Muller vanaf 16 februari 27 jan, 10:48
Afbeelding
Twentse apothekers zamelen handtekeningen in voor actie 26 jan, 09:32
Afbeelding
Vervuilde grond in tuinen HasselerEs? 26 jan, 09:30
Afbeelding
FC Twente pakt thuis 2-0 zege tegen FC Utrecht 25 jan, 12:27
Afbeelding
Fysiotherapie Zuid Hengelo bestaat 10 jaar 25 jan, 09:15
Afbeelding
La Dolce Vita! 25 jan, 09:13
Afbeelding
Hengelose scholieren gaan ruimte in 24 jan, 09:57