Foto: PR

Verrassende voorstellingen Schouwburg Hengelo

Hengelo - Schouwburg Hengelo biedt in de periode van 1 tot en 15 november de volgende voorstellingen. Het programma is op voorbehoud van wijzigingen. Op www.schouwburghengelo.nl is het actuele programma ook terug te vinden.

2-ater Producties - Geel (2+) (jeugd)

zo 01 nov 2020 - 11:00 uur – Middenzaal | Prijs: € 9,50 / € 7,50 jeugd
In de voorstelling ‘Geel’ wordt het publiek meegenomen in een gele wereld waar alles, maar dan ook echt alles, geel is. Geel is de kleur van de zon, van blijdschap. Met haar mimespel laat Anastasiia Liubchenko allerlei grappige gele bewoners tot leven komen. De originele live muziek van Thijs Felperlaan en Yung-Tuan Ku verhoogt de magie.

Veldhuis en Kemper - Zonder Meer (cabaret)
do 05 nov 2020 - 21:00 uur – Rabozaal | Prijs: € 26,00

Veldhuis en Kemper staan te trappelen om te weer te mogen doen wat ze het allerleukst vinden, optreden! De theaterdeuren kunnen links en rechts maar voorzichtig open en daarom laten de mannen dat grootse en meeslepende cabaretprogramma dat ze in hun hoofd hadden nog even rusten en komen ze met wat ze zelf noemen een ‘tussenprogramma’: Veldhuis & Kemper, Zonder Meer. En dat is precies wat het is. Een intiem programma waarbij het accent ligt op hun mooiste, liefste én leukste liedjes uit hun inmiddels eindeloze oeuvre.

Theatergroep Suburbia - Een goed jaar (toneel)
vr 06 nov 2020 - 20:00 uur – Rabozaal | Prijs: € 21,50

Voor de familie Mortier breekt na de nodige tegenslagen een goed jaar aan. Hun dochter is genezen verklaard en zowel zoon als dochter slaan nu hun vleugels uit. Hoopvol kijkt iedereen naar de toekomst. Eindelijk weer je eigen leven leiden en tegelijkertijd de sterke familieband blijven voelen. Eind goed al goed. Toch? Maar dan neemt moeder onverwacht een ingrijpende beslissing. In dit toneelstuk raken we verknocht aan de familie Mortier, zoals aan je eigen familie. Onmisbaar, en onuitstaanbaar soms. Een Goed Jaar is dé tragikomedie van dit jaar over een warmbloedige familie in zwaar weer.

Diederik van Vleuten - De aanbidding der Wijzen. Een theaterportret van Leonardo Da Vinci (cabaret)
zo 08 nov 2020 - 15:00 uur – Middenzaal | Prijs: € 21,50

Twee jaar geleden reisde ik voor een televisiedocumentaire Leonardo da Vinci achterna. Het werd een onvergetelijke ervaring. Maar bij thuiskomst zat ik wel in de problemen. Ik worstelde met veel meer vragen dan waarmee ik op pad ging. Leonardo liet me niet meer los en bleef me achtervolgen. Met alle prettige gevolgen van dien, want ik ga opnieuw op pad. Maar nu langs de theaters.

Lidy Blijdorp en Tobias Borsboom - In vogelvlucht (klassiek)
zo 08 nov 2020 - 16:00 uur  Waterstaatskerk | Prijs: € 18,00 / € 5,00 jeugd/CJP

Met de zonsopkomst van Ravel, de vredige Tsjechische bossen van Dvorák, het Noorse landschap van Grieg, Spaanse volksmuziek, Hongaarse dansen, Italiaanse tarantella’s, Schumann, Cassadó, Enescu, Brahms, Liszt, Rimsky-Korsakov, kleuren, vogels, vlinders. Het belooft een onstuimig concert te worden, vol poëzie en dramatiek.

René van ‘t Hof, Bram Coopmans en Nimuë Walraven  Desiree (toneel)
wo 11 nov 2020 - 20:00 uur – Middenzaal | Prijs: € 19,50

Na de dood van hun moeder proberen twee heel verschillende broers nader tot elkaar te komen. De jongste, succesvolle broer staat midden in het leven, terwijl de oudste zich liever zoveel mogelijk terugtrekt. Hij woont alleen in het huis van hun overleden moeder, tussen haar spullen. Op een dag staat zijn jongere broer voor de deur met zijn nieuwe vrouw. Haar naam is Desiree, ‘de vurig gewenste’. Met alle tragische en komische gevolgen van dien.

Stef Bos  Bloemlezing (muziek)
wo 11 nov 2020 - 20:30 uur – Rabozaal | Prijs: € 24,00 Uitverkocht

Magda Nij Bijvank, Esther Groenenberg en Dirk Schreuders - HELD VOOR 1 DAG (toneel)
vr 13 nov 2020 - 20:00 uur – Middenzaal | Prijs: € 21,50

Dit trio leerde elkaar kennen via het Twentse Theaterspektakel ‘Hanna van Hendrik’. Magda speelde er een rol in, Esther schreef de liedjes ervoor en Dirk was een van de bandleden van Her Majesty, die de muziek verzorgden van de voorstelling. Ze zochten elkaar op in de lege coronatijd. En zo ontstond spontaan het idee voor een voorstelling. Dus, aan de bak! Corona of niet.

Duda Paiva - Vergeten Dieren en Verloren Zaken (6+) (jeugd/familie)
zo 15 nov 2020 - 14:30 uur - Middenzaal | Prijs: € 11,50

Welkom in de winkel van mijnheer Ut, waar bijzondere planten en dieren tot leven komen. Maak kennis met de laatste Dodo en de magische Buidelwolf, de nieuwsgierige Rinoceros en de gretige vleesetende plant. Mijnheer Ut houdt van álles in zijn winkel. Daarom verkoopt hij liever niks. Want waar blijven dingen als ze weg zijn? En wat zou er van mijnheer Ut overblijven als hij zijn winkel niet meer heeft?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden