<p>Mara Tanke</p>

Mara Tanke

(Foto: Robert Westera )

X-Dance danseres Mara Tanke door naar de finale van Kunstbende

Gisteravond werd Mara Tanke, danseres en dansdocente bij dansstudio X-Dance, verrast door het team van Kunstbende met de mededeling dat ze door is naar de landelijke finale. Afgelopen zondag wist ze een deskundige jury te overtuigen tijdens de Kunstbende Overijssel Voorronde dat plaatsvond in poppodium Hedon te Zwolle. Zaterdag 7 november staat Mara Tanke in de finale op de Westergas in Amsterdam.

Hengelo - X-Dance-eigenaren Esmee Cornet en Hani Andary zijn ontzettend trots op Mara Tanke, die bovendien als jeugddocent bij de dansschool Tap en Modern-les geeft aan kinderen van 9 jaar en ouder. “Mara komt al sinds haar achtste naar X-Dance. Het is dan ook super om haar zo te zien groeien en hebben er natuurlijk het volste vertrouwen in dat ze ook de jury in Amsterdam overtuigt.” Mara Tanke wist in de voorronde de eerste plaats te pakken met haar solo performance in de stijl Contemporary. “Voor de dans liet ik me inspireren door alle coaching en lessen die ik krijg en probeerde hier vooral ook mijn eigen draai aan te geven”, aldus Mara Tanke.

Kunstbende 

Kunstbende is een landelijke wedstrijd voor jong creatief talent van 13 t/m 18 jaar. Jonge talenten kunnen deelnemen in de categorieën dans, dj, expo, fashion, film, muziek, taal en theater. Zij doen hiermee niet alleen podiumervaring op, maar krijgen ook nuttige feedback van een professionele jury. In verband met de coronamaatregelen wordt Kunstbende nu volledig gelivestreamd, van de diverse voorrondes tot en met de finale in Amsterdam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden