Foto: Wim van der Geest

In Hengelo brandt 's nachts volop licht

Ook dit jaar besteedde Hengelo aandacht aan de Nacht van de Nacht. Het evenement verliep zaterdag anders dan anders; alleen online konden de foto’s worden bekeken.

Hengelo - Nacht van de Nacht is een initiatief van de provinciale milieufederaties. Op die avond en nacht doven veel gemeenten, bedrijven en huishoudens hun verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. De Natuur en Milieufederaties (NMF’s) fotografeerden 1.327 bedrijven. 72% van de bedrijven had onnodige verlichting branden.

Sensor als oplossing

Bedrijven verspillen met onnodige nachtelijke verlichting jaarlijks zo’n 536 miljoen kWh (stroomverbruik van 150.000 huishoudens). De NMF’s adviseren een simpele oplossing: sensoren aanbrengen waarmee de verlichting automatisch gedoofd wordt en aanspringt bij onraad. De NMF’s gaan bedrijven de foto’s toesturen, samen met een aanbeveling om het pand duurzamer en veilig te verlichten.

De organisatie van de Nacht van de Nacht was in handen van Platform Hengelo Helemaal Stil en de Natuur & Milieuraad Hengelo.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding